24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -TGF Denetleme Kurulu Üyesi Tayhan: -Bu ülkede sansür hiçbir dönem kaldırılmamış ve maalesef her dönem kılıf değiştirerek varlığını sürdürmüştür


DÜZCE (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Denetleme Kurulu Üyesi ve Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Türkiyede sansürün hiçbir dönem kaldırılmadığını ileri sürerek, sansürün her dönem kılıf değiştirerek varlığını sürdürdüğünü iddia etti.
     Tayhan, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, gazeteciler hakkında 10 bine yakın soruşturmanın yürütüldüğü, sansür ve oto sansürün egemen olduğu bir ortamda basın özgürlüğünden hiçbir şekilde söz edilemeyeceğini savundu.
     Türkiyenin ekonomide ilk 17 ülke arasında olmasına rağmen basın özgürlüğünde 148. sırada yer aldığını anımsatan Tayhan, şunları ifade etti:
     Bu, düşündürücü bir durumdur. Eğer özgürlük ve demokrasi varsa insanlar özgürce düşünmeli, özgürce konuşabilmeli. Sizin gibi düşünmeyeni cezalandırma, yıldırma, yıpratma ne demokrasi anlayışıyla ne de basın özgürlüğüyle bağdaşır. Basında sansürün kaldırılışının simgesi olan 24 Temmuz Gazeteciler Gününde tüm gazetecilerin adil ve özgür yargılanması talebini bir kez daha yineliyoruz. Basın özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, düşüncenin suç olmaktan çıkarılmasını, gazetecilerin elinden alınan sosyal ve ekonomik hakların geri verilerek ekonomik refaha kavuşmasını bekliyoruz.
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER