24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Kars Valisi Eyüp Tepe: Öğretmenlik, özveri, sabır, gayret ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanır


KARS (A.A) - Kars Valisi Eyüp Tepe, öğretmenlik mesleğinin özveri, sabır, gayret ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayandığını bildirdi.
     Tepe, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, bu mesleğin malzemesinin hiç şüphesiz insan olduğunu belirterek, insana verilebilecek en önemli değerin ise eğitimine verilecek önem olduğuna işaret etti. Tepe, mesajında, şu ifadelere yer verdi.
     Öğretmenlik, özveri, sabır, gayret ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanır. Bu açıdan düşünüldüğünde bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerlidir, saygındır, çok yücedir, onurlu ve kutsaldır. Sizlerin eseri olacak genç nesiller ileride ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırması, daha iyiye daha ileriye giden bir Türkiyeye taşıması sizlerin vereceği eğitim ve öğretime bağlıdır. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin anlayışıyla genç nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır.
     Tepe, Öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle onları hayata hazırlamak ve kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak en büyük hedefiniz olmalıdır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER