24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -MHP İl Başkanı Bedirhanoğlu ile NÖGED Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşğın, mesaj yayımladı


NEVŞEHİR (A.A) - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nevşehir İl Başkanı Serkan Bedirhanoğlu ile Nevşehir Öğrenci ve Gençlik Derneği (NÖGED) Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     MHP İl Başkanı Bedirhanoğlu, mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mekteplerinin kendisine verdiği Başöğretmen unvanını kabul etmesinin yıl dönümü olan 24 Kasım tarihinin, 1981 yılından bu yana da Öğretmenler Günü olarak kutlandığını anımsattı.
     Geleceğin teminatı olan öğretmenlere yönelik tüm olumsuzlukların bir an önce giderilmesinin Türkiyenin geleceği için çok önemli olduğunu ifade eden Bedirhanoğlu, şöyle devam etti:
     Çünkü eğitime gereken önemi vermeyen milletlerin kalkınması mümkün değildir. Bir ülkenin gelişip, kalkınması, öğretmenlerinin çalışmasına bağlıdır. Ülkeleri güçlü kılan eğitimdir. Eğitim sisteminin mükemmeliyetidir. Ancak, eğitim sorunlarını çözen ülkeler, kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanda kalkınmış ve ilerlemiş ülkelerdir. Çocukların vicdanı hür, irfanı hür bireyler olarak yetişmelerinde en büyük rolü oynayan öğretmenlerimiz bizlerin başımızın tacıdır. Yüce bir mesleğin sahibi olan öğretmenlerimiz, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, sevgi ve fedakârlık mesleğini yerine getirmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle görev ve sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmeye çalışan fedakar öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.
     NÖGED Yönetim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taşğın da, mesajında, İnsanlığın en önemli mesleğinin icrasında almış olduğunuz rolü en kalbi duygularımızla takdir eder, dün, bugün ve yarın bu görevinizde başarı, mutluluk ve saygı duyulmanızı temenni eder, en kalbi sevgi ve saygılarımızı sunarız. Bu vesile ile görevi başında şehit edilen, hakkın rahmetine kavuşan, bütün insanlığın dizaynında rol alan öğretmenlerimizin de mekanı cennet olsun dedi.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER