24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Vali Yurdakul: Öğretmenler ülkenin geleceğini inşa ediyor


BİTLİS (A.A) - Bitliste, 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.
     Bitlis Kültür Merkezinde düzenlenen törende konuşan Vali Veysel Yurdakul, bu bölgeye dizleri titreyerek gelen öğretmenlerin, kafalarındaki ön yargıları değiştirerek, en iyi şekilde eğitim vermeye çalıştığını söyledi.
     Bitliste böyle bir kadroyla çalışmaktan mutluluk duyduğunu ve öğretmenlerin ülkenin geleceğini inşa ettiğini ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:
     Bu bölgeye dizleri titreyerek gelen öğretmenlerin, göreve başladıktan sonra kafasındaki ön yargıları değişiyor. Ardından en iyi şekilde eğitim vermeye çalışıyor. Öğretmenlerimizle yaptığımız toplantılarda, o ön yargılarının ve önceki düşüncelerinin çok farklı olduğunu görüyoruz. Bitliste çalışmaktan dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum. Çünkü Bitlisin eğitim tarihi sadece bölgesini değil, uzak ve yakın coğrafyayı aydınlatmıştır. İdrisi Bitlis-i, Küfrevi hazretleri ve Nobel Ödülü adayı Prof. Dr. Fuat Sezgin ve yine adını bilemediğimiz birçok kişi bu topraklar çıkarmıştır. Çocuklarımız, yarının Küfrevisi, İdrisi Bitlis-isidir. Geleceğimize yatırım yapan, geleceğimizi yöneten, yönlendiren, yavrularımıza, evlatlarımıza değer veren öğretmenlerdir. Bu bakımdan sizler çok değerlisiniz.
     Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz ise, öğretmenliğin, insanlık tarihin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu kaydetti.
     Korkmaz, Kazanılması gereken asıl büyük servet, para, mekan ve şöhret değil, kazanılması gereken en önemli şey fazilet ve bilgeliktir. Bu değerlerde öğretmenlerin öncülüğünde kazanılmakta. Bir ideal ve gaye için öğretmenlik mesleğini icra eden meslektaşlarımın gününü kutluyorum dedi.
     Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren de, Bitlisin eğitimde yakaladığı başarıda en büyük pay sahibinin öğretmenler olduğunu kaydetti.
     Şiirlerin okunduğu ve oratoryo gösterisinin sunulduğu programda, adaylığı biten öğretmenler yemin etti. Programda, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlere hediye verildi.
     Kentte eğitim seviyesinin yükselmesine katkı sunan okul müdürlerine, BETAV yöneticilerinin plaket vermesinin ardından program sona erdi.
     Törene, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Vali Yardımcıları Alp Eren Yılmaz ve Akif Pektaş, İl Jandarma Komutanı Albay Enver Aydın, kurum amirleri, BETAV üyeleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER