24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Malatyada Öğretmen Günü dolayısıyla tören düzenlendi


MALATYA (A.A) - Malatyada 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Atatürk Anıtındaki törende, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, öğretmenlerle, Atatürk Anıtına çelenk sundu.
     Bulut, anıt özel defterine, görev aşkı ve heyecanı içinde, aklın ve bilimin ışığında, ülkeyi ve milleti, çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşımaya çalıştıklarını yazdı. Buradaki törenin ardından Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonundaki kutlama programına geçildi.
     Programın açılışında konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, gönülden yapılan öğretmenlik ve gönülden verilen sağlık hizmetine gıpta ettiğini söyledi. Bu mesleklerin muhatabının doğrudan insan olduğunu belirten Şahin, öğretmenlerin ve sağlık çalışanlarının hizmetinin her şeyiyle karşılık bulduğunu ifade etti.
     Öğretmenleri bu mesleği seçmeleri dolayısıyla kutlayan Şahin, öğretmenleri heykeltıraşlara benzeterek, Elinize bir malzeme verilir. Bu malzemeden bir eser meydana çıkarmanız istenir. Bu eser sizin sanatkarlığınızın her şeyini gösterecektir. Ya iyi bir sanatkar olarak toplumda büyük bir rağbet göreceksiniz ya da o sanatı beceremeyen bir insan olarak toplumda yine belli bir değer kazanacaksınız. Ama bizim öğretmenlerimiz bütün yokluklara ve imkansızlıklara rağmen çok güzel işler başardılar. Fedakarca ve gayretle çalıştılar. Eğer bugün toplum olarak belli bir seviyeye gelmişsek bu sizlerin fedakar ve gayretli çalışmalarınıza bağlı olarak gelmiştir diye konuştu.
     Toplumda iyiye giden, doğru olan, herkesi memnun eden gelişmelerde en büyük pay sahiplerinin öğretmenler olduğuna vurgu yapan Şahin, Yine kötüye giden bir şeyler, yanlışlıklar varsa onda da en büyük pay öğretmenlerindir. Bu iki uç arasında öğretmenimiz vazifesini en iyi yaptığı takdirde toplum ileriye gidecektir. Bu manada istikbale umutla bakıyoruz. Çünkü öğretmenlerin gayreti, fedakarlığı, özverisi artarak devam ediyor ifadelerini kullandı.
     Genç öğretmenler adına konuşan Polis Amca İlkokulu öğretmenlerinden Şeyda Hoşhanlı ise Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, aydın nesiller yetiştirmenin yegane amaçları olduğunu söyledi.
     Emekli öğretmenler adına kürsüye gelen Doğan Dinçer de İslam dininin öğretmene ve öğretmeye verdiği öneme işaret etti. Vali Şahin, emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi verdi.
     Okullar arasında yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin takdim edildiği törende, öğretmenlerden oluşan koro, konuklara Türk Sanat Müziği konseri verdi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER