24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Kütahya Milli Eğitim Müdürü Esen: Eğitim düzeyi yüksek milletler, çağın uygarlık seviyesini yakalayıp geleceklerini garanti altına aldıkları gibi dünya düzenine yön verme noktasında da söz sahibidir


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, eğitim düzeyi yüksek milletlerin, çağın uygarlık seviyesini yakalayıp geleceklerini garanti altına aldıkları gibi dünya düzenine yön verme noktasında da söz sahibi olduklarını bildirdi.
     Esen, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, eğitimin bir ülkenin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması ve toplumun refah düzeyini artırmasında en büyük etken olduğunu belirtti.
     Ülkelerin geleceğinin eğitimle şekillendiğine dikkati çeken Esen, şöyle devam etti:
     Eğitim düzeyi yüksek milletler, çağın uygarlık seviyesini yakalayıp geleceklerini garanti altına aldıkları gibi dünya düzenine yön verme noktasında da söz sahibidir. Bu yüzdendir ki, eğitim, üzerinde titizlikle durulması gereken, kararlılık isteyen zorlu bir süreçtir. Ülkeler günümüzde her alandaki baş döndürücü değişimlere adapte olabilen, dinamik, analitik düşünen, yorumlayan, problem çözebilen, öğrenmeyi öğrenen nitelikli bireyler yetiştirmek amacındadır. Bu amaca ancak eğitim öğretimin temel taşı öğretmenler sayesinde ulaşılabilir. Çocuklarımızı küçük yaşlardan hayata atıldıkları zamana kadar eğiten, onlara rol model olan, çağın bilgisini öğreten, aldığı bilgiyi kullanarak yeni şeyler üretme yetisini kazandıran, kültürel değerlerimizi aşılayan, adeta onları bir elmas misali işleyen ehil eller elbette öğretmenlerdir. Tüm eğitim camiamızın bu önemli gününü kutlar, hepsine çalışmalarında başarılar dilerim.
    
     -Genel Sekreter Op. Dr. Mithat Ekici-
    
     Kütahya İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Mithat Ekici, kutsal mesleklerden biri olan öğretmenliğin öneminin, bilim çağı diye nitelenen şu dönemde daha fazla önem kazandığını bildirdi.
     Eğitim hizmetleri ve fedakar gönül ordusunun gayretli çalışmalarının, sağlık sisteminin de ayrılmaz bir parçası olduğuna işaret eden Op. Dr. Ekici, şunları kaydetti:
     Devletin temel amaç ve görevlerinden biri olan eğitim ve sağlık hizmetleri, birbiriyle bütün içinde ve birbirlerini destekleyen iki ana unsurdur. Başarılı bir eğitim için öğrencinin sağlıklı olması temel koşuldur. Çocukluk ve gençlik dönemi sağlık alışkanlıklarının geliştirilmesi için de uygun bir dönemdir. Sağlıklı bilgi, tutum ve davranışları geliştiren öğrenciler, çevrelerindeki bireyler için de eğitici olabilir. Bir toplumun geleceği eğitime bağlıdır. Eğitim de değerli öğretmenlerin elinde şekillenecektir. Öğretmenlerimiz ne kadar gayretli ve fedakar olursa toplumun geleceği o kadar sağlam temellere oturmuş olur. Kişisel bakım, diş sağlığı, beslenme gibi konular başta olmak üzere eğitim müfredatında yer alan sağlık konuları öğrencilerimizin, velilerimizin sağlıklarının korunmasında ve geliştirilmesinde önemlidir. Sağlıklı nesillerin yetişmesindeki emeklerini takdirle karşıladığımız, geleceğin umudu ve güvencesi olan çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü sağlık çalışanlarımız adına tebrik eder, sağlıklı nesiller yetişmesine katkılarından dolayı teşekkür ederim.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER