24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Prof. Dr. Aydın, mesajında, bilimsel, çağdaş, mesleki, sosyal alanlarda güçlü, bilgili ve gelişmelere açık bireylerin yetiştirilmesinde öğretmenlerin büyük katkısı olduğunu belirterek yarınların emanetçesi olan gençleri büyük emek ve fedakarlıkla yetiştirdiklerini kaydetti.
     Öğretmenlerin gelecek nesillerin şekillenmesinde büyük bir rol üstlendiğini ifade eden Prof. Dr. Aydın, Toplumların mimarı olan başta Başöğretmen Büyük Önder Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm eğitimcilerimizi rahmetle anar, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım ifadesini kullandı.
    
     -Odunpazarı Belediye Başkanı Sakallı-
    
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Geleceğimizi biçimlendirecek olan çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgilenmelerinin yanı sıra ilkeli, erdemli bireyler olmaları konusunda büyük sorumluluklar üstlenen öğretmenlerimiz, tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insan olmuşlardır.
     Öğretmenlerimizin güçlükler karşısında gösterdikleri özveri, onurlu kişilikleri ve meslek etiğine bağlılıklarının öğrencilerden başlayarak, tüm topluma örnek olması, aydınlık geleceğimizin anahtarıdır.
     Bu duygu ve düşüncelerle kişilikleri ve onurlu meslekleriyle yüreklerimizde saygın yer edinen, yaşamakta oldukları her türlü sıkıntılara rağmen, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için üstün gayret gösteren, genç nesillere modern bilim ve teknolojinin ışığında eğitim, öğretim veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, yaşamlarında huzurlu ve başarılı günlerin kendileriyle beraber olmasını dilerim.
    
     -CHP İl Başkanı Gölet-
    
     CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Milli eğitimimizin neferleri, Atatürkün istediği Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerimiz, 24 Kasım Öğretmenler Gününüz kutlu olsun ifadesini kulandı.
     Gölet, mesajında şunları kaydetti:
     Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız günümüzde, bilgi toplumu olmanın temel koşulu eğitimli insan gücüne sahip olmaktır. Sürekli değişen dünya koşullarına uyum sağlayabilmenin yolu eğitimden geçer. Bu da, toplumun eğitilmesi ve mevcut şartlara göre şekillendirilmesi demektir.
     Sevginizle içimizi ısıtarak, akıl ve bilimin ışığında bizleri aydınlatarak, evrensel değerlere ulaşmamızı sağlayan siz öğretmenlerimizin bu güzel gününü içtenlikle kutluyor, başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şehit öğretmenlerimizi ve bugün aramızda bulunmayan tüm öğretmenlerimizi saygıyla anıyoruz.
    
     -AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ata-
    
     AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve gençlerimizin beyinlerine, ilim, irfan, bilgi ve teknolojiyi yerleştirerek onları geleceğe hazırlamak büyük özveri ve emek isteyen bir iştir. Bu vesile ile ülkemizin dört bir yanında fedakarca çalışarak ulvi öğretmenlik görevini hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten duygularımla kutluyorum. Vefat etmiş öğretmenlerimizi ise rahmetle anıyorum.
    
     -MHP Tepebaşı ilçe Başkanı Aktaş-
    
     MHP Tepebaşı İlçe Başkanı Abdürrezzak Aktaş, eğitimde vazgeçilmez öneme sahip öğretmenlerin içinde bulunduğu sorunların çözümlenmesi gerektiğini bildirdi.
     Aktaş, mesajında, Aziz milletimizi oluşturan fertlerin bilgide, inançta, sosyal yaşamın ilkelerini paylaşmada, müşterek tavırda ve benimsedikleri hedeflerde belirleyici ve yönlendirici olan öğretmenlerimizin önemi ve kıymeti çok büyüktür. Halen kutlu vatanımızın her yöresinde görev yapan ve uzun yıllar çalışarak emekli olmuş, gazi olarak hayatını devam ettiren öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en iyi dileklerimle kutluyor, hepsine en derin sevgi ve saygılarımı sunar, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş bütün gazi ve şehit öğretmenlerimizi de rahmetle minnetle anıyorum ifadesini kulandı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER