24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Eskişehir Valisi Koçdemir: Düşünen ve üreten nesillerin yetiştirilmesiyle, aydınlık bir gelecek inşa etme yolunda öğretmenlerimizin önemli görev ve sorumlulukları bulunmaktadır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, düşünen ve üreten nesillerin yetiştirilmesiyle, aydınlık bir gelecek inşa etme yolunda öğretmenlerin önemli görev ve sorumluluklarının bulunduğunu bildirdi.
     Vali Koçdemir, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, daima hakikati arayan ve anlatan öğretmenlerin, tıpkı Yunus Emre misali gönüllere sevgi tohumu saçıp, saygının en büyüğünü hak ettiklerini ifade etti.
     Tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayan Vali Koçdemir, açıklamasında şunları kaydetti:
     Atatürkün, Eğitimdir ki bir ulusu ya özgür, bağımsız ve yüce bir toplum halinde yaşatır, ya da yoksulluğa sürükler ve Eğitim ve eğitimciden yoksun bir ulus, ulus olma kimliğini kazanamamıştır sözleri, Onun eğitime, eğitimciye ve eğitim kurumlarına verdiği önemi açıkça göstermektedir. Bir gönül işi olan eğitim, değer üreten bu değeri aktaran bir süreçtir. Düşünen ve üreten nesillerin yetiştirilmesiyle, aydınlık bir gelecek inşa etme yolunda öğretmenlerimizin önemli görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Bu da, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, çok özel ve yüce bir mesleğin sahibi olarak sevgi ve fedakarlık gerektiren, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil sesi ile başlayıp bitmeyecek kadar önemli bir sorumluluktur.
     Öğretmenlerimiz yarınlarımıza şekil ve yön verecek çocuklarımızı, en zor koşullarda dahi ülkesine ve milletine olan bağlılık ve hizmet anlayışından kopmadan, erdemli, hoşgörülü, insani değerlere bağlı, sorgulayıcı ve araştırmayı ilke edinmiş bireyler olarak çağdaş donanımlarla hayata hazırlamayı kendilerine hedef edinmişlerdir. Öğretmenlerimizin vatan ve millet sevgisiyle en iyi şekilde bunu yerine getireceklerine inanıyorum.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER