24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Şehitkamil ve Şahinbey Belediye Başkanı ile Kent Konseyi Genel Sekreteri Öğretmenler Gününü kutladı


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici, Öğretmenler Gününü kutladı.
     Belediye Başkanı Fadıloğlu mesajında, öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği, ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte insanları yüce gayesine ulaştıran bir vasıf olduğunu belirtti.
     Geleceğin güvencesinin eğitime, eğitimin ise öğretmene dayalı olduğunu aktaran Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Öğretmenin vazifesi, gücü nispetinde erdemli toplum gayretine katkı sağlamaktır. Dinimiz, geleneklerimiz ve kültürümüzde çok ayrı bir yere sahip olan öğretmenlik mesleği, Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum sözüyle hak ettiği değeri bulmaktadır. Çocuklarımızı iyiye, güzele, aydınlığa ve bilgiye götüren öğretmenler, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine çıkması, iyi yetişmiş, donanımlı bir neslin oluşması için de önemlidir.
     Fadıloğlu, çocukların eğitimli yetişmesinde ve geleceği için doğru kararlar vermesinde büyük rol oynayan, her türlü fedakarlığı gösteren irfan sahibi tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutladı.
    
     -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise mesajında, Ulu Önder Atatürke başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasımın, 1981den bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirtti.
     En zor şartlarda bile, Türkiyenin her köşesine ulaşarak ışık olan, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip Türkiyenin çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlayan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Öğretmenlerimiz tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olmuşlardır. Bizi yetiştiren, eğiten ve öğreten geleceğimiz olan çocuklarımızın gelişiminde ve eğitiminde büyük rol oynayan öğretmenlerimizin değeri, Hz. Alinin Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum sözünden anlaşılmaktadır. Ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için üstün gayret gösteren başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Allahtan rahmet diler, genç nesillere modern bilim ve teknolojinin ışığında eğitim ve öğretim veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarım.
    
     -Genel Sekreter Necati Binici
    
     Gaziantep Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici ise öğretmenlerin, ülkenin, yeni nesillerinin yetişmesinde en büyük aktörler olduğunu vurguladı.
     Öğretmenin toplum içindeki yeri ve değerinin yadsınamaz bir gerçek olduğunu, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve bu işi yapacak kişilerin işlerine gönül vermeleri gerektiğini dile getiren Binici, şunları kaydetti:
     Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir. Bizleri ham bir madde olarak ele alan öğretmenler, üzerimizde titiz, dikkatli ve sabırlı çalışmalar yaparak bizi şekillendirirler. Duygularımıza, ruhumuza, fikirlerimize ve hayata bakışımıza en güzel desenleri verirler. Öğretmen toplumda her türlü tutum, davranış ve görünüşüyle örnek insandır. Çevresine ve insan haklarına saygılıdır. Sevgi doludur. Ülkenin şekillenmesinde önemli rol oynar. Bize doğruyu, güzeli, iyiyi, mertliği, milli duyguları ve Atatürk ilkelerine bağlılığı öğreten öğretmenlerimizdir. Biz onların eseriyiz. Bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER