24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -AK Parti Milletvekilleri Erdoğan ve Sarı, Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Mehmet Sarı, Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Erdoğan mesajında, milli birlik ve beraberliğin teminatının öğretmenler olduğunu, bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü olması ve medeniyet bakımından refah seviyesine ulaşmış olmasının fedakar öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlı olduğunu belirtti.
     Öğretmenin insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve hayata hazırlayan kişi olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
     Hayal kurmayı, inanmayı, zaferi, yenilgiyi, erdemli bir birey olmayı ve insana dair ne varsa her şeyi tereddütsüz önümüze koyan rehberler öğretmenlerimizdir. Toplumun şekillenmesinde büyük rol üstlenen öğretmenlerimiz, yürekleriyle şekil verirler tüm çocuklarımıza. Öyle kocamandır ki yürekleri edebiyatın en güzel örneklerini yine onlar verirler. Yurdumuzun dört bir yanında, fedakarca bu kutsal mesleği icra eden ve gittiği her yerde ilim ve irfanıyla hizmet eden öğretmenlerimize karşı milletçe vefa borcumuzun olduğu unutulmamalıdır.
     Erdoğan, toplumun en müstesna şahsiyetlerinden oluşan eğitimcilere hak ettiği değer ve önemin verilmesi gerektiğini vurguladı.
     Bütün öğretmenlerin Öğretmenler Gününü kutlayan Erdoğan, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş diğer öğretmenlere Allahtan rahmet diledi.
    
     -AK Parti Milletvekili Sarı
    
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ise mesajında, yaşamın her aşaması ve her safhasında bireylerin, kendi durum ve konumlarına göre eğitim ve öğretime gereksinim duyduklarını belirterek, toplumun geleceğinin biçimlenmesinde en büyük yükün öğretmenlerin omuzlarında olduğunu ifade etti.
     Geleceğin insanını yetiştirme bakımından çocukların ve gençlerin özgür düşünen, bağımsız karar verebilen, yeniliklere açık, öz güven sahibi, problem çözme yeteneği gelişmiş, bilim ve teknolojideki gelişmeleri yakından izleyen, bunun da ötesinde bilim ve teknoloji üretebilen bireyler olarak yetişmesinde en önemli etkenin öğretmenler olduğunu vurgulayan Sarı, şunları aktardı:
     En zor şartlarda, Anadolunun en ücra köşesindeki insanımıza ulaşarak, feragatlerin en büyüğünü gösteren, öğretmenlerimiz, bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olarak ortaya çıkmışlardır. Eğitmeyi ve öğretmeyi özverili, idealist ve yurtsever bir yapıyla ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti gösteren öğretmenlerimize bu vesileyle sonsuz hürmet, şükran hislerimi yineliyor, hakkın rahmetine kavuşmuş olan öğretmenlerimizin aziz hatıralarını saygıyla anıyorum. Bu vesileyle milli birlik ve beraberliğin mihenk taşı fedakar öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, hürmet, şükranlarımla en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER