24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı


ANTALYA (A.A) - 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayınlandı.
     AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, kaliteli bir eğitim öğretimin en önemli unsurunun öğretmenler olduğuna dikkat çekti.
     AK Parti iktidarı döneminde 2002 yılından bu yana 357 bin öğretmenin göreve başladığını bildiren Enç, Milli Eğitim bakanlığının yürüttüğü çalışmalarla norm kadroların doluluk oranının ülke genelinde yüzde 85e ulaştığını belirtti.
     Bu yıl yapılan ve Cumhuriyet tarihinin bir yıl içinde en yüksek sayıda öğretmen istihdamına tekabül eden 57 bin öğretmenin ağırlıkla Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki illere atanmasıyla bu illerimizin norm kadro doluluk oranı yüzde 90ın üzerine çıkarıldığını anlatan Enç, şunları kaydetti:
     Antalyada ise bu yıl ilk atamalarda 1027 öğretmen göreve gelmiştir. İl dışından özür durumu nedeniyle gelen öğretmenlerimizle sadece 2012 yılı içinde toplam bin 881 öğretmen Antalyada göreve başlamıştır. Yine iktidarımız döneminde bütçeden eğitime ayrılan payı 7,5 milyar seviyesinden 39 milyar liraya çıkardık. 2013 yılı bütçesinde ise öngörülen rakam 47 milyar 496 milyon lira olarak belirlenmiştir. İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek bizim nazarımızda kutsaldır.
     Enç, 1981 yılından bu yana her yıl kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Gününün tüm öğretmenlere hayırlı olmasını diledi.
    
     -İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yıldırım-
    
     İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Kasım Öğretmenler Gününün anlam ve mahiyetinin büyük olduğunu ifade etti.
     Bugünün geleceğin teminatı olan çocukların emanet edildiği ilim irfan camiasının günü olduğunu dile getiren Yıldırım, eğitimin bireyleri öngörülen hedefe yönelten bilgi, beceri ve davranış değişikliğini kazandıran bir süreç olduğunu belirtti.
     Dünya genelinde milletlerin gelişmişlik düzeylerinin eğitimlerine verdikleri önemle ölçüldüğünü vurgulayan Yıldırım, O itibarla milletlerin hedeflerine ulaşmalarında, çağdaşlaşmalarında en önemli unsurlardan biri eğitim ve dolayısıyla öğretmenlerdir. Öğretmenlik mesleğinin kutsiyeti, mahiyeti, önemi bunun için ön plandadır ifadelerini kullandı.
    
     -AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse-
    
     AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ise eğitime yapılan yatırımın geleceğe yatırım olduğunu dile getirdi.
     Çağdaş bilgilerle donatılmış, ilkeli ve erdem sahibi bir nesil yetiştirmenin öğretmenlerin en büyük gayesi olduğunu ifade eden Köse, Öğretmenlerin fedakar çalışmaları neticesinde Türkiye kabuğunu kırarak, aydınlık yarınlara doğru koşar adımla ilerlemektedir. Başta öğretmenler olmak üzere eğitim çalışanlarını ve yöneticileri bu nedenle kutluyorum ifadelerini kullandı.
    
     -ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak-
    
     Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak da mesajında, eğitim ordusu güçlü olmayan bir milletin, uygarlık yolunda ilerlemesinin mümkün olamayacağını ifade etti.
     Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürkün dediği gibi, öğretmenlerin toplumun en özverili ve saygıdeğer ögeleri olduğunu vurgulayan Budak, şunları kaydetti:
     Eğitim ordusu güçlü olmayan bir milletin, diğer alanlarda kalıcı başarılar kazanması, uygarlık yolunda ilerlemesi mümkün değildir. Geleceğimizin ve uygarlığımızın gerçek mimarı, öğretmenlerimizdir. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza iyiyi, doğruyu, güzeli öğreten, sosyalleşme sürecindeki en önemli yol gösterici olan öğretmenlerimiz, geleceğimizin olduğu kadar, milli birlik ve beraberliğimizin de teminatıdır. En büyük yatırım, insana ve eğitime yapılan yatırımdır. Eğitim dünyasına yapılacak hiçbir yatırım karşılıksız kalmayacaktır.
    
     -Saadet Partisi İl Başkanı Akın-
    
     Saadet Partisi İl Başkanı Galip Akın da geleceğin en büyük teminatının gençler olduğunu, imanlı, inançlı ve donanımlı bir gençliğin yetişmesi konusunda en büyük görev ve sorumluluğun ise öğretmenlerde olduğunu vurguladı.
     Böylesine ulvi bir sorumluluğu üstlenmiş olmalarına karşın, öğretmenlerin bu sorumluluğa uygun maddi imkanlardan yoksun olduğunu savunan Akın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
     Maalesef öğretmenlerimiz ciddi sorunlarla boğuşmaktadır. Birçoğu ailesinin geçimini sağlayabilmek için ek iş yapmak zorunda kalmaktadır. OECD ülkeleri arasında öğretmene en düşük maaş ve en az ücret veren ülke Türkiyedir. Eğitim camiasının karşı karşıya bulunduğu en büyük sorunlardan biri de ataması yapılmayan 250 bin öğretmen adayının çaresizliğidir. Ülkemizdeki öğretmen açığı derhal kapatılmalıdır.
    
     -ATB Yönetim Kurulu Başkanı Çandır-
    
     Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, bir milletin eğitim ordusu ne kadar güçlü ise yetiştireceği nesillerin o kadar güçlü ve iradeli olacaklarını belirtti.
     Geleceği inşa eden eğitim ordusunun neferleri öğretmenlere bu noktada çok büyük görev ve sorumluluk düştüğüne dikkati çeken Çandır, açıklamasına şöyle devam etti:
     Çocuklarımızı eğiterek geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz kutsal bir görevi yerine getiriyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında bile eğitimin önemi kavranarak eğitim seferberliği başlatılmıştır. Eğitime yapılan yatırım hiçbir zaman karşılıksız kalmamaktadır. Eğitimin en önemli parçası öğretmenlerimize hak ettiği değer ve itibar mutlaka verilmelidir.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER