24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Adana Valisi Coş, Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Vali Coş, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürke Başöğretmenlik unvanının verildiği 24 Kasımın, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlandığını anımsattı.
     Öğretmenliğin, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslek olduğunu bildiren Coş, Bu açıdan düşünüldüğünde bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın, çok özel, çok yüce ve onurlu bir meslektir ifadeleri kullandı.
     Cumhuriyetin kurucusu Başöğretmen Atatürkün, Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet namını almak yeteneğini elde edememiştir sözleriyle öğretmenin ve eğitimin önemini vurguladığını belirten Coş, şunları kaydetti:
     Öğretmenlerimizden beklentimiz, çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, akılcılığı öğretmeleri, onları eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven, milli ve manevi değerlerini özümsemiş bireyler olarak yetiştirmeleridir. Bu doğrultuda çalışan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için mesai mefhumu tanımayan değerli öğretmenlerimize minnettarız. Bu vesileyle başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, ülkemizin ve milletimizin geleceğini emanet ettiğimiz yürekleri sevgi, şefkat ve sabırla dolu, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor, sağlık ve esenlik içerisinde sevdikleriyle birlikte daha nice yıllara ulaşmalarını diliyorum.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER