24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü -Sakarya Valisi Büyük: -Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir


SAKARYA (A.A) - Sakarya Valisi Mustafa Büyük, öğretmenliğin emek, sevgi ve hoşgörü isteyen öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslek olduğunu bildirdi.
     Büyük, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, öğretmenliğin çok saygın bir meslek olduğunu belirterek, yetiştirici, öğretici kimliğiyle yeni kuşaklara kendilerini anlatabilmeyi öğreten, kişiliklerinin oluşmasına ve gelişmesine yardımcı olan öğretmenlerin üstlendikleri ulvi görev nedeniyle toplumların yaşamında her zaman özel ve saygın bir konum edindiklerini kaydetti.
     Büyük, öğretmenlerden beklentilerinin çocuklara ve gençlere düşünmelerini öğretmek olduğunu vurgulayarak, şunları bildirdi:
     İnsan yetiştirmek çok güzel bir görevdir. Bu hususta öğretmenlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarında da üstün gayret ve yüksek bilinç içerisinde olacaklarına yürekten inanıyorum.
     Öğretmenlik, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürkü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle yad ediyor ve tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 24 Kasım Öğretmenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER