23. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh

23. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongresi -TÜ Rektörü Prof. Dr. Yörük: -"İnanılmaz bir alkol ve madde bağımlılığı var. Bu, sadece ülkemizde artan bir sorun değil, Balkanlarda da konuyla ilgili ciddi problemler va


EDİRNE (A.A) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, "İnanılmaz bir alkol ve madde bağımlılığı var. Bu, sadece bizim ülkemizde artan bir sorun değil, Balkanlarda da konuyla ilgili ciddi problemler var" dedi.
     TÜ ile Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği işbirliğinde Balkan Kongre Merkezinde düzenlenen 23. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Kongresi başladı.
     Açılışta konuşan Yörük, üniversitenin gelişen ve değişen yapısıyla Trakya bölgesine kaliteli hizmet verdiğini söyledi.
     Üniversite bünyesinde çocuk psikiyatrisi bölümünün açılmasıyla önemli bir eksikliğin giderildiğini belirten Yörük, araştırma, geliştirme ve hizmet açısından eksiksiz hareket edildiğini ifade etti.
     Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlunun katılımıyla TÜde Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezinin açıldığını hatırlatan Yörük, şunları kaydetti:
     "Üniversitenin birçok çalışması devam etmektedir. Sınırların suni olduğunu düşünüyorum. Balkanlarda soluduğumuz hava aynı, yediğimiz ekmek aynı. Çoğunlukla aynı kültürü paylaşıyoruz. Sadece bölgemizde değil, dünyaya bakmak gerekiyor. Çok ciddi sorunlar var. İnanılmaz bir alkol ve madde bağımlılığı var. Bu, sadece ülkemizde artan bir sorun değil, Balkanlarda da konuyla ilgili ciddi problemler var."
     Yörük, toplumsal yapıdaki sorunların temelden giderilmesi için çocuk ve ergen ruh sağlığının önemli olduğunu vurguladı.
     Kongrenin açılışına, Türkiye Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu, TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işık Görker ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da katıldı.
     Çeşitli üniversitelerden öğretim üyelerinin ve dernek başkanlarının, "Ana Babalık Öğretilir mi", "Toplumsal Değişim ve Sınırları", "Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uygulamasında Etik Boyut", "Çocuk Haklarını İzlenmesi" gibi konularda sunumların yapılacağı kongre, 17 Mayısta sona erecek.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber 23. Ulusal Çocuk ve Ergen Ruh Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER