23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Gaziantep Valisi Ata: "23 Nisan Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı gündür"


GAZİANTEP (A.A) - Vali Erdal Ata, 23 Nisanın Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı gün olduğunu belirtti.
     Ata, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, yayımladığı mesajda, TBMMnin 93. yıl dönümünü ve çocuk bayramını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşadıklarını kaydetti.
     Yüzlerce yıl imparatorlukla yönetilmiş ve elinde bağımsızlık aşkından başka silahı olmayan Türk milletinin "Ya istiklal, ya ölüm" ilkesi ışığında öncelikle kendi kurtuluş mücadelesini yönetmeye başladığını vurgulayan Ata, şunları belirtti:
     "23 Nisan Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı gündür. Bu nedenle Büyük Önder Atatürk, milletimizin yeniden varoluşunun bir ilanı olan bugünü, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Bugün, üzerinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız ülkemizin çağdaş toplumların arasında yerini alması için Atatürkün gösterdiği hedefler doğrultusunda, birlik ve beraberlik içerisinde daha çok çalışmak zorundayız."
     Ata, gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak çocukların, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli, manevi ve kültürel değerlerini koruyan ve geliştiren, vatanını, milletini seven, ülkesi ve milletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetişmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.
     TBMMnin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkü silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazileri minnetle anan Ata, başta çocukların olmak üzere herkesin "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nı kutladı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER