23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Tekirdağ Valisi Yerlikaya: -23 Nisan 1920 tarihi, Türk milletinin kurtuluşuna zemin hazırlayan ve ülkemizin önüne yeni ufuklar açan bir dönüm noktasıdır


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, 23 Nisan 1920 tarihinin, Türk milletinin kurtuluşuna zemin hazırlayan ve Türkiyenin önüne yeni ufuklar açan bir dönüm noktası olduğunu belirtti.
     Yerlikaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 23 Nisan 1920 tarihinin milli irade dışında hiçbir gücün tanınmayacağının teyit edildiği bir tarih olduğunu ifade etti.
     Bağımsızlık savaşının karargahı niteliğinde olan mücadeleye umut ve güç veren TBMMnin aynı zamanda Cumhuriyetin ilanında kaynağı olduğunu bildirene Vali Yerlikaya, şunları kaydetti:
     "23 Nisan 1920 tarihi, Türk milletinin kurtuluşuna zemin hazırlayan ve ülkemizin önüne yeni ufuklar açan bir dönüm noktasıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından da, ayrıca önemlidir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu gün vesilesi ile, gelecek nesillere karşı sevgi ve güveninin bir göstergesi olarak, çocuklarımıza demokratik, laik ve çağdaş Cumhuriyete sahip çıkma görevini vermiştir.
     Bizler, geçmişte olduğu gibi bugün de en önemli servetimiz ve umut kaynağımız, geleceğimizin teminatı, yarınlarımız olarak gördüğümüz çocuklarımızın, daha önceki nesillerin izinden giderek, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için, günü geldiğinde geçmişinden güç alarak, üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getireceği inancındayız.
    
     Muhabir: Yavuz Karaduman / Salih Baran
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER