23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Kırklareli Valisi Yaman: -"Her alanda hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde, temelini milli egemenliğe dayandırmayan milletlerin bağımsızlığından ve çağdaşlığından söz edilemez"


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, her alanda hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde, temelini milli egemenliğe dayandırmayan milletlerin bağımsızlığından ve çağdaşlığından söz edilemeyeceğini bildirdi.
     Yaman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türk milletini bağımsızlığa götürecek yolun ilk adımının 23 Nisan 1920 tarihinde Büyük Millet Meclisinin açılarak atıldığını belirtti.
     23 Nisan 1920de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisinin ulusal egemenliğe dayalı, Cumhuriyet rejimiyle yönetilen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sağlam temelini oluşturduğunu ifade eden Yaman, şunları kaydetti:
     "Atatürk, Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ifadesiyle halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu, milletin geleceğini ancak kendisinin tayin edeceğini belirterek bunu tüm dünyaya ilan etmiştir. Her alanda hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde, temelini Milli Egemenliğe dayandırmayan milletlerin bağımsızlığından ve çağdaşlığından söz edilemez.
     Çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, onları geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür. Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, bizlere düşen görevlerdir."
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER