23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Kayseri Valisi Yılmaz: "Türkiye, bölgesinde bir güç durumuna gelerek hak ettiği saygın yeri almaktadır"


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Yılmaz, mesajında, çocukların toplumun geleceği olduğunu belirterek, dünyada yaşanan ekonomik, toplumsal ve siyasal çalkantılara karşın, Türkiye Cumhuriyetinin, hedef ve ilkelerinden sapmadan bugünlere geldiğini vurguladı.
     "Türkiye, bölgesinde bir güç durumuna gelerek hak ettiği saygın yeri almaktadır" diyen Yılmaz, önünde aydınlık bir gelecek bulunan Türkiyenin, birlik ve dirliğe bugün her zamankinden daha çok gereksinim duyduğunu ifade etti.
     Tüm vatandaşları, sağduyulu hareket etmeye, millete ve devlete olan inancını her koşulda korumaya çağıran Yılmaz, şunları dile getirdi:
     "Her toplum, çocuklarına sahip çıkmak, onların en iyi biçimde yetişmelerini sağlamak zorundadır. Hiçbir olumsuzluk, hiçbir sorun çocukların, yaşama sevincini azaltmamalıdır. Çocuklar sevgiyle büyüyen çiçeklerdir. Gülen yüzler, sevinç içerisinde parlayan gözler, her zaman sevgiye gereksinim duyan sıcacık yürekler, aslında toplumun ortak umudunu yansıtmaktadır."
     Mesajında çocuklara da önerilerde bulunan Yılmaz, "Sizler, milletimizin en değerli varlığı ve geleceğisiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gün olan 23 Nisanı, bayram olarak sizlere armağan ederken, Türk çocuklarının vatan sevgisini ve çalışkanlığını biliyor ve sizlere güveniyordu. Sizlerle gurur duyuyoruz. Hepimiz, yarının büyükleri olan sizlere daha güçlü, daha güzel bir Türkiye bırakmak için çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER