23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -Adana Valisi Coş: "Ülkemizin daha da gelişip yükselmesi, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için, elde edilen başarıların sürekliliğinin sağlanması için toplumumuzun bütün kesi


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Coş, mesajında, TBMMnin açılışının 93. yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını, milletin ve geleceğin teminatı çocukların, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik etti.
     TBMMnin açılmasının, Büyük Atatürkün liderliğindeki istiklal mücadelesinde dönüm noktası olduğunu, milletin, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını attığını vurgulayan Coş, "Yüce meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklal Mücadelesi-ni başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Aldığı kararlarla, yolumuzu aydınlatan, geleceğimizi şekillendiren ve gücünü millet egemenliğinden alan Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin temeli olmuştur" ifadelerini kullandı.
     Coş, dünyanın birçok ülkesi ekonomik ve siyasi açıdan bir buhran içindeyken, temeli 23 Nisan 1920de atılan Türkiye Cumhuriyetinin ekonomik ve sosyal açıdan istikrarın sağlanması, huzur ve güven ortamının hakim olması yolunda çok büyük mesafeler katettiğini, devletin, dünyanın sayılı büyük ekonomileri arasındaki yerini aldığını bildirdi.
     Bu büyük başarının yakalanmasında, halkın fedakarlığı ve devlete sağladığı desteğin temel etkenlerden biri olduğunu anlatan Coş, şöyle devam etti:
     "Ülkemizin daha da gelişip yükselmesi, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkması için, elde edilen başarıların sürekliliğinin sağlanması için toplumumuzun bütün kesimlerine, kurumlarına önemli görevler düşmektedir. Şunu hiçbir zaman unutmayalım; Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. 23 Nisan, sadece milli egemenlik bayramı olarak değil, aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak, milletimizin ve Atatürkün çocuklarımıza verdiği önemin, inancının ve güveninin bir göstergesidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, sadece dostluk köprülerinin temelleri değil, yaşanabilir bir dünyanın temelleri de güçlendirilmektedir. Devletimiz, gelecek nesillerin çağın gereklerine uygun bir şekilde eğitim almaları, kendilerini her alanda geliştirmeleri için büyük bir gayret içindedir. İnanıyorum ki sorumluluklarının bilincinde, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen, bilim ve teknolojiye hakim, Milli ve Manevi değerlerimize bağlı bir nesil yetişmekte ve ülkemizin yarınları, bugünden inşa edilmektedir.
     Bu gurur gününde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürkü, Birinci Mecliste görev yapan üyeleri, kutsal değerlerimiz için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz milletimizin ve çocuklarımızın birlik, beraberlik, esenlik içerisinde nice 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarına erişmelerini diliyorum."
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER