23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı


KONYA (A.A) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
     Akyürek mesajında, ülke olarak TBMMnin açılışının 93üncü yıl dönümünün ve Atatürkün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın sevinci içinde olduğunu belirtti.
     TBMMnin açıldığı günden itibaren milletin geleceğini aydınlatmayı sürdürdüğünü ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:
     "Milli egemenliğin kabul edildiği 23 Nisan 1920, milli iradenin üstünde hiçbir gücün tanınmayacağını teyit bakımından da önem taşımaktadır. Bu günü bir bayram olarak geleceğin teminatı olan çocuklara armağan eden Atatürk, böylelikle ülkenin geleceğinin çocukların omuzlarında yükseleceğine işaret etmiştir. 23 Nisan, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Dünya barışı sağlanacaksa, dünyada sevgi, hoşgörü ve kardeşlik hakim olacaksa, çocukların hep birlikte el ele olması büyük önem taşımaktadır. Bu düşüncelerle, TBMMnin açılışının 93. yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, birinci meclisimizin kahraman üyelerini ve Milli Mücadelede emeği geçen ecdadımızı saygı ve rahmetle anıyorum."
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER