22 Kasım Diş Hekimliği Günü

22 Kasım Diş Hekimliği Günü -Diş sağlığı bozulduktan sonra uygulanan tedavilere kıyasla, koruyucu ve önleyici tedavi yöntemlerinin çok daha basit ve masrafsız olduğu bildirildi.


SAMSUN (A.A) - Diş sağlığı bozulduktan sonra uygulanan tedavilere kıyasla, koruyucu ve önleyici tedavi yöntemlerinin çok daha basit ve masrafsız olduğu bildirildi.
     Medical Park Samsun Hastanesi Ortodonti Uzmanı Dr. Dt. Betül Uzun, 22 Kasım Diş Hekimliği Günü dolayısıyla ağız ve diş sağlığıyla ilgili uyarılarda bulundu.
     Ağız ve diş sağlığının vücut sağlığını etkileyen çok önemli bir faktör olduğunu vurgulayan Uzun, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     Bu bölgenin sağlığının bozulması sadece ağız ve diş hastalıklarına neden olmaz, mikropların bu yolla vücuda yayılmaları sonucu bütün sistemi etkileyen rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Örneğin diş çürükleri, kalp dolaşım bozuklukları, kronik solunum hastalıkları, pnömoni, mide ve bağırsak hastalıkları, hamilelikte düşük riski gibi birçok tehlikeyi de beraberinde getirebilir.
     Sağlıklı dişlere sahip olabilmek için atılacak ilk adımın, doğru beslenme ve düzenli diş fırçalama olduğunun altını çizen Uzun, Diş sağlığı bu alışkanlıkların çocukluk çağından itibaren kazandırılması ile başlar. Koruyucu ve önleyici tedavi yöntemleri ağız ve diş sağlığımız bozulduktan sonra uygulanan tedavilere kıyasla çok daha basit ve masrafsızdır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 22 Kasım Diş Hekimliği Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER