2023 metrelik börekle rekor denemesi

2023 metrelik börekle rekor denemesi -Bursada 2023 metrelik kol böreği yaparak Guinnes Rekorlar Kitabına giren bir börek firması, resmi sertifikasına kavuştu


BURSA (A.A) - Bursada, Haziran 2012de, 2023 metrelik kol böreği yaparak Guinnes Rekorlar Kitabına giren bir börek firması, resmi sertifikasına kavuştu.
     Firmanın sahibi Hasan Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Haziran 2012de dünyanın en uzun böreğini yaparak Guinnes Rekorlar Kitabına girmeyi başardıklarını belirtti.
     Rekor denemesiyle Bursadan dünyaya açıldıklarını ve yaklaşık 250 kişilik ekiple 2023 metrelik böreği yaptıklarını hatırlatan Acar, Cumhuriyetin 100. yılına atfen 2023 metre yaptık. Adı da, 2023 Metre Barış ve Kardeşlik Böreği. Bu anlamda 2009 yılında Macaristanda yapılan 105 metrelik böreği biz 2023 metre yaparak onları geçmiş bulunuyoruz. Bu, Bursanın böreği, dünyaya tanıttık dedi.
    
     -Prenses Kate Middletona börek göndereceğiz-
    
     Guinnes Rekor Sertifikasının, bugün kendisine ulaştığını bildiren Acar, belgenin İngiltereden geldiğini, bu nedenle Prenses Cambridge Düşesi Kate Middletona ıspanaklı börek göndereceklerini bildirdi.
     Hazırladığı bir tepsi böreği, kargo firması aracılığıyla vakumlanmış şekilde İngiltereye göndereceğini belirten Acar, Bu böreği, İngiltereden gelen belgemize karşılık, onların çok önemli saydığı Prenses Kateye göndereceğiz. Prensesin hamile olduğunu biliyoruz. Onun için böreği özellikle ıspanaklı yaptık. Çocuğuna ve kendisine faydalı olacağını ve güç vereceğini düşünüyoruz diye konuştu.
     Acar ve ekibi, sertifikanın kendilerine ulaşmasını, pasta keserek kutladı.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 2023 metrelik börekle rekor denemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER