2012

2012-2013 eğitim-öğretim yılı -Ordu Valisi Düzgün: Öğretmen, öğrenci, veli ve toplumun her kesimindeki bireyler olarak eğitim öğretimin ülkemizin gelişmesinde belirleyici bir unsur olduğunu idrak etmeli ve hepimiz üzerimize düşen


ORDU (A.A) - Ordu Valisi Orhan Düzgün, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Vali Düzgün mesajında, öğretmen, öğrenci ve velilere seslenerek, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Orduda da büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2012-2013 eğitim-öğretim yılına başlandığını anımsattı.
     Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin heyecanına yürekten katıldığını ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:
     Şüphesiz eğitim öğretim, üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir. Bu noktada İnsan olma, millet olma davası olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci, Atatürkün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir. Bu temel ne kadar sağlam atılırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat edici olacaktır. Bu bağlamda öğrencilerimizin daha çok çalışması, öğretmenlerimizin de bilgiyi aktarmayla birlikte, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her konuda evlatlarına verdikleri destekle 21. yüzyıl Türkiyesini hazırladığımızın idrakinde olmaları gerekmektedir.
     Toplumun eğitime katılımını artırmada, öğretimde farkındalık oluşturmada herkese büyük sorumluluk düştüğüne dikkati çeken Düzgün, şöyle devam etti:
     Öğretmen, öğrenci, veli ve toplumun her kesimindeki bireyler olarak eğitim öğretimin ülkemizin gelişmesinde belirleyici bir unsur olduğunu idrak etmeli ve hepimiz üzerimize düşen sorumluluk ve görevlerinin bilincinde olmalıyız. Herkesin eğitim için yapabileceği bir şey vardır sözünden yola çıkarak, veli, öğretmen ve okul yönetimi işbirliğini tam olarak sağlamak, eğitim öğretimde başarının en önemli hazırlayıcısıdır.
     Vali Düzgün, öğretmen ve eğitim yöneticilerine seslenerek, Değerli öğretmenlerimiz ve eğitim yöneticilerimiz, amacımız geleceğimiz olan öğrencilerimizi, Türk Milli Eğitiminin genel amacı doğrultusunda ve en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu sağlamak için sizlerle birlikte yeni gelişmeleri de dikkate alarak var gücümüzle çalışacağız. Çevreyle iç içe, toplumla bütünleşmiş, değişim ve gelişime açık eğitim yuvaları olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılını hep birlikte başarıyla tamamlayacağımız noktasında sizlere olan inancımız ve güvenimiz tamdır ifadelerini kullandı.
     Düzgün, mesajını şöyle tamamladı:
     Ordu eğitim ailesine yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar dilerken, eğitim kalitesinin ve başarının artırılması için çaba gösteren kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, tüm yönetici, öğretmen, anne, baba ve sevgili öğrencilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Yeni öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER