2012

2012-2013 Adli yıl açılışı -Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin: Türkiyenin yeni bir anayasa sorunu yoktur, kısmi değişiklikler yapılabilir


ESKİŞEHİR (A.A) - 2012-2013 Adli yıl açılışı nedeniyle Vilayet Meydanında tören düzenlendi.
     Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.
     Başsavcı Vekili Turhan Turunç, yaptığı açılış konuşmasında hukukun güçlendirilmesinin, adalelet ve yargılama sistemlerinin kurulmasıyla mümkün olacağını kaydetti.
     Avukat mesleğine girişte, hukuk fakültesi mezunu olmayı yeterli sayan sistemin bu kurumun ihtiyaçlarına cevap vermediğini ifade eden Turunç, şöyle konuştu:
     Savunma kurumunun yeniden ele alınarak, önündeki her türlü engelin kaldırılması suretiyle güçlendirilmesi ancak güçlendirirken avukatlık mesleğine kabulden başlayarak niteliğin arttırılması hususunda düzenlemeler yapılması öncelikle yapılması gerekenlerdir.
     Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin de, Şırnaktaki hain saldırıya değinerek, askerlerin ve halkın moralini bozan görüntülerin olduğunu söyledi.
     Tüm siyasetçileri bu görüntülerden uzak durmaya davet eden Öztekin, Zaten terörle mücadelemizde belli noktada sıkıntı var ama lütfen teröristlerle kucaklaşmayın. Lütfen teröristlere iyi çocuk demeyin. Lütfen şehitlerimize bir kaç Mehmet demeyin. Bu çok önemli. İyi çocukların siz nerede çocuk öldürdüğünü gördünüz. İyi çocukların siz nerede, kadın, yaşlı, asker demeden öldürdüğünü gördünüz- Onlar asla iyi çocuk olamaz dedi.
     Öztekin, anayasanın 175. maddesinin yeni bir anayasa yapmaya izin vermediğini, değişiklik yapmaya izin verdiğini bildirdi.
     TBMMnin görevlerinin arasında yeni anayasa yapmasının olmadığını savunan Öztekin, Türkiyenin yeni bir anayasa sorunu olmadığını, kısmi değişiklikler yapılabileceğini öne sürdü.
     3. Yargı Paketine de değinen Öztekin, İcra iflas yasasının üzerinde durmak istiyorum. Alacaklı aleyhine borç ilişkileri bozulmuş durumda. Bugün karşılıksız çek 5 katına çıkmış. Ben TOBB, sanayi ve ticaret odalarımızı bu konuda uyarıyorum. Bu Türkiyede ekonominin çökmesine bile sebep olacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER