2011

2011-2012 eğitim öğretim sonu sergisi Başkent Öğretmenevinde açıldı


ANKARA (A.A) - Ankara Yaygın Eğitim Kurumlarının iş birliğiyle Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinasyonunda gerçekleşen 2011-2012 eğitim öğretim yılı yıl sonu sergisi, Başkent Öğretmenevinde açıldı.
     Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, açılışta konuşan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, bilim ve teknolojideki hızlı gelişmelerin, toplumun ekonomik, kültürel, siyasal ve toplumsal yapısında değişmelere neden olduğunu belirtti.
     İnsanların bu değişimlere ayak uydurabilmesinin, değişimin gerektirdiği bilgi, beceri ve değerleri kazanmasını zorunlu kıldığını ifade eden Yüksel, okulda alınan eğitimlerle bu değişikliklerin gerektirdiği bilgi ve becerinin, vatandaşlara ancak belli bir yaşa kadar aktarılabildiğine işaret etti.
     Yüksel, bireyin okul sonrasında ya da okula gidememesi nedeniyle bu değişikliklerin gerektirdiği bilgi ve beceriyi edinebilmesinin, halk eğitim kurslarının katkısıyla mümkün olduğunu, bu nedenle halk eğitiminin eğitim sistemi içerisindeki öneminin bir kat daha arttığını kaydetti.
     Daha sonra Vali Yüksel ve eşi Emine Yüksel, 2011-2012 eğitim öğretim yılı Ankara İl Halk Eğitimi Merkezi Yıl Sonu Sergileri açılış kurdelesini kesti ve sergileri tek tek gezerek kursiyerlerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Ferdi Türkten
     Yayıncı: Tolga Özgenç

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER