20. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası

20. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası -20. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası karşılaşmaları yarın Antalyanın Kemer ilçesinde başlayacak


ANTALYA (A.A) - 20. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası Antalyanın Kemer ilçesinde düzenlenecek.
     Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Rixos Downtown Otelde düzenlenen basın toplantısında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve eski Cumhurbaşkanı Celal Bayarın yakın koruması olarak çalışan Nazım Canca anısına düzenlenen Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupasının, 4. kez Antalyada yapılacağını söyledi. Yarışmaya desteğin her geçen yıl arttığını ifade eden Uysal, bu sene yarışmalara 18 ülkeden 426 sporcunun katılacağını kaydetti.
     Uysal, Türk judosunun unutulmaz isimlerinden Nazım Canca adına düzenlenecek şampiyonaya bu yıl rekor sayıda sporcu katılacak. Türkiyenin 129 sporcu ile temsil edileceği turnuvada, 426 genç judocu 16 sıklette madalya mücadelesi verecek dedi.
     Basın toplantısına katılan, Nazım Cancanın eski Emniyet Müdürü oğlu Natık Canca ise Türkiyede judo sporunun gelişmesinde büyük emeği olan babasının isminin bir şampiyona ile yaşatılmasından, aile olarak büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdi.
     20. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası yarın Kemer ilçesindeki Limak Limra Otelde başlayacak. Şampiyona, 18 Martta sona erecek.
    
     -Nazım Canca kimdir--
    
     Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve eski Cumhurbaşkanı Celal Bayarın yakın koruması olarak çalışan Nazım Canca, 1959 yılında Cumhurbaşkanlığı Köşkündeki görevinden ayrılıp, Ankara Polis Koleji ve Polis Akademisinde polis ve sivillere judo eğitimi verdi. Türkiyede judo, karate, tekvando federasyonlarının kuruluşlarında öncülük yapan Nazım Canca, 1981 yılında yaşamını yitirdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 20. Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER