20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü -Çocuklar, Çankırıda hakları için yürüdü


ÇANKIRI (A.A) - 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle Çankırılı çocuklar, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile yürüdü.
     Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisinin koordine ettiği yürüyüş Atatürk Anıtından başlayıp Atatürk Bulvarı, Elif Caddesi, Necip Fazıl Kısakürek Sokak ve Alpaslan Türkeş Caddesini takip ederek yine Atatürk Anıtında anıta çelenk konulmasıyla sona erdi.
     Belediye Başkanı Dinç ile yürüyen yaklaşık bin çocuk, Ben çocuğum benim haklarım var, bize şiddet değil sevgi yakışır, haklarımızı almayın, haklarımızı anlayın, barış içinde özgürce yaşamak her çocuğun hakkıdır sloganları attılar.
     Vatandaşların da meraklı gözlerle ve ilgiyle takip ettiği yürüyüş sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye bünyesinde kurdukları çocuk meclisiyle çocukların katılımcı demokrasi anlamında önemli gelişmeler yaşadığını belirterek, Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisini kurduktan sonra çocuklarımızın vazgeçilmez olan insan hakları, özgürlük ve demokrasi konularında bilinçlenme ciddi anlamda artmıştır. Çocuklarımız kendi haklarını artık daha iyi biliyor. Gelecek adına sevindirici ve umut verici bir durumdur diye konuştu.
     Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi Başkanı Gizem Altunsoy da, Ben çocuk meclisini temsil ediyorum, arkadaşlarım da beni temsil ediyor. Önemli olan arkadaşlarımın ve benim hakkımın korunmasıdır. Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi çatısı altında bunu başarabildiysek ne mutlu bize ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Özgür Alantor
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER