20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü -Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi: -Çocuk hakları konusunda kamuoyunun ve çocukların bilinçlenmesi, siyasal partiler ve hükümetleri çocuk haklarının yaşama geçirilmesine ve hak ihlallerine k


ANTALYA (A.A) - Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi, çocuk hakları konusunda kamuoyu ve çocukların bilinçlenmesinin, siyasal partiler ve hükümetlerin çocuk haklarının yaşama geçirilmesi ve hak ihlallerine karşı daha yoğun önlemler almaya yönelteceğini bildirdi.
     Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezinden 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, bu özel günün dünyanın çocuklara verdiği önemi gösterdiği kaydedildi.
     Açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda 20 Kasım 1989da kabul edilen ve Türkiyede 1995 yılında yürürlüğe giren Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin halen yeterince tanınmadığı ve çocukların haklarını yeterince kullanamadığı vurgulandı.
     Yıl boyu çocuk gelin haberlerinin gündemden düşmediği, çocukların cinsel istismar ve ihmal olayları ile çocuk ticaretinin devam ettiği, çocukların savaşlar, açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle öldüğünün hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Çocuk hakları konusunda kamuoyunun ve çocukların bilinçlenmesi, siyasal partiler ve hükümetleri çocuk haklarının yaşama geçirilmesine ve hak ihlallerine karşı daha yoğun önlemler almaya, politikalar oluşturmaya yöneltecektir. 1995 yılından bugüne ülkemizde ve ilimizde bu konuda önemli adımlar atılmış bulunmakla beraber yeterli değildir. Ülkemizde ve dünyada tüm çocukların fiziksel, duygusal, sosyal, bilişsel ihtiyaçları sağlanıp doyuma ulaştırılması, sözleşmede belirtilen hakların gerektiği gibi hayata geçirilip uygulanmasının, ülkemiz ve dünya genelinde savaşların önlenmesi, barışın sağlanması ve refahın artmasında da önemli katkıları olacaktır.
     Açıklamada ayrıca, çocuklara yönelik şiddet, ihmal, istismar, zorla çalıştırılma, hak kaybı gibi olayları gören veya tespit eden kişilerden, 0242 2386155 numaralı telefonlardan Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi yetkililerine ulaşmaları istendi.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER