2. Uluslararası Milas Festivali

2. Uluslararası Milas Festivali -Festival kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi


MUĞLA (A.A) - Milas Belediyesince gerçekleştirilen 2. Uluslararası Milas Festivalinin 2. gününde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Salı Açık Pazar Yerinde başlayan ve Ataparkta son bulan kortej yürüyüşünün ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Etiyopya, Moğolistan ve Çinden gelen gurupların gösteri sunduğu alanda canlı heykel ile palyaço gösterileri de yapıldı.
     Gösterilerin ardından bir süre önce hayatını kaybeden dünyaca ünlü karikatürist Turhan Selçukun anısına düzenlenen ve 38 ülkeden, 321 karikatüristin 825 eseriyle katıldığı Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışmasında İranlı Karikatürist Hamıdreza Mosayebıenin birinci, Ukraynalı Karikatürist Dubovsky Alexanderin ikinci ve Burhanettin Yıldızın üçüncü olduğu açıklandı.
     Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, AA muhabirine yaptığı açıklamada festivali uluslararası olmasındaki temel amaçlarının Milası bütün dünyaya tanıtmak ve ilçede yaşayan vatandaşları da değişik kültürlerden gelen insanlarla buluşturmak olduğunu söyledi.
     Festival boyunca Etiyopya, Moğalistan ve Çinden gelen ekiplerin gösteri yapacaklarını ve yarın ise ilçede ilk kez Yunanistandan gelen ekiple birlikte Türk ekibinin dostluk gecesi düzenleyeceğini kaydeden Tokat, İlçemiz şuanda dünyanın 170 ülkesinde tanınır vaziyette. Önümüzdeki yıllarda yapacağımız çalışmalarla karikatür yarışmasını Türkiyenin 3 büyük yarışması arasına sokmak istiyoruz diye konuştu.
     Tokat, festivalin 2 Eylüle kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ferdi Aşıcı / Şamil Kahveci
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Milas Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER