Doğuştan Kas ve nörolojik sinir sistemi
hastalığı bulunan 2 yaşındaki
Erol Kurt, 20 aydır yoğun
bakım ünitesinde kuvözde
yaşam mücadelesi veriyor.
Kocaeli'de yaşayan Kübra ve
Gürol Kurt'un, 2 yıl önce dünyaya gelen Erol isimli çocuğu doğuştan ve genetik olan Multiple Skleroz adı verilen kas ve nöroloji sistemi hastalığıyla mücadele ediyor. Küçük Erol, 20 aydır Sakarya'daki Özel Altınova Hastanesi'nde
Çocuk Yoğun Bakımı'nda kuvözde tutuluyor.
Anne ve
baba, hastalığı sebebiyle daha dünyayı tanıyamadan yaşam
destek ünitesine bağlanan çocuklarını yalnız bırakmıyor.
Anne Kübra Kurt,
Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun rahatsızlığını 2 aylıkken hareket eksikliği ve yavaş davranışları sonucu farkettiklerini söyledi. Hastalığın teşhisinin
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde konduğunu anlatan Kurt, "Hastalığı ilk duyduğumuzda böyle bir hastalık olduğundan haberimiz bile yoktu. Daha doğrusu çaresiz hastalık aklımıza bile gelmezdi. Ama başa gelince herşeyi öğreniyorsunuz. Hiç bilmediğimiz bir rahatsızlıktı ve yaşayarak öğrendik. Çaresiz olması bizi en derinden yaralayan kısmı. Tıp inşallah ilerler de böyle çaresiz hastalığa kendide çaresiz kalmaz" dedi.
Hastalığı öğrendiklerinde inanmadıklarını,
test sonuçları çıkana kadar bir umutla yaşadıklarını ifade eden Kurt, şunları söyledi; "Ta ki oğlum elimde fenalaşıncaya kadar. Fenalaştı ve aynı gün zaten hastaneye yatış yaptık. 10 Haziran 2009'da Kocaeli'nde özel bir hastaneye yatırdık. Oradan da Sakarya'daki özel hastaneye sevk edildi. O günden bugüne hastanede kuvözde bulunuyor oğlum. Bazen 'ben hasta olsam bu kadar acı çeker miydim' diyorum. Bazende 'oğlum nefes alamıyor', 'ben niye alıyorum' dediğim oldu. Onun yaşadığı acıyı yaşamak geliyor içimden. İnşallah acı çekmiyordur."
Sürekli hastaneye giderek oğlunu ziyaret ettiklerini belirten Kübra Kurt; "Rabbim bütün hastalara yardımcı olsun. Oğlum şu anda 25 aylık ve 20 aydır hastanede yatıyor.
Allah ne kadar daha ömür verirse yaşayacak. Doktorlar bu kadar bile yaşar demediler." diye konuştu.
Çocuğun tedavisiyle ilgilenen doktor Şener
Şafak ise yaşam destek ünitesine bağlı bulunan çocuğun tedavisinin ve bakımının özel olarak yapıldığını belirtti. Hastalığın genetik olduğunu söyleyen Şafak, şöyle konuştu; "Doğuştan genetik kaynaklı. Çocuklarda nadir görülüyor. Maalesef bu çocuğumuzu bulmuş. İlerleyen hastalık ataklar halinde geliyor. İsabet ettiği sinir sisteminin hangi kası ilgilendiriyorsa o bölgede güç kaybı oluyor. Kas ve nörolojik sinir sistemi hastalığı. Çok nadir görülen bir vaka. Bizim gördüğümüz ilk vaka."
Hastanın ilk geldiğinde şuurunun açık olduğunu ancak ilerleyen dönemde geçirdiği ataklar nedeniyle tepki vermez duruma geldiğini dile getiren Şafak; " Belli belirsiz ağrı uyarılarına
cevap veriyor. İlk geldiğinde şuuru yerindeydi. Her tarafa bakıyordu. Ataklar olduğu için hastalık ilerliyor. Göz teması yapıyordu bizimle. Beslenmesini mideye takılan sonda ile yapıyoruz" ifadesini kullandı.