19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali -Yönetmen Fatih Akının Cennetteki Çöplük isimli filmi Türkiye prömiyerini yaptı


ADANA (A.A) - Yönetmen Fatih Akının Cennetteki Çöplük isimli filmi 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında Türkiye prömiyerini yaptı.
     Fatih Akın, Optimum AVMde düzenlenen galada yaptığı konuşmada, hep merak ettiği Adanaya ilk kez geldiğini belirterek, Yılmaz Güneyi ve sinemasını çok sevdiğini söyledi.
     Almanyada yaşadığını ve filmin çekim süresinin uzadığını anlatan Akın, şöyle devam etti:
     Nisan 2007de başlamıştık çekimlere mart 2012de bitti. 5 yıl sürdü. Çamburnuda bir olay olduğu zaman hemen hareket edemiyordum çünkü Almanyadaydım. Bir ekip ayarlamam, uçak bileti ayarlamam lazım. 1 gün sürüyordu zaten yolculuk. O yüzden yerli bir görüntü yönetmeni, kameraman olsa ve bizim için çekimler yapsa dedik. Kader bizi Bünyamin Seyrekbasan ile bir araya getirdi. Bünyaminin orada küçük bir stüdyosu var. Kendisinin resimlerine baktık ve Bizim için bu işi yapar mısın- dedik ve süper bir iş yaptı. Filmin en iyi görüntüleri Bünyamine ait.
     Filmin görüntü yönetmeni Bünyamin Seyrekbasan ise Fatih Akın gibi ünlü bir yönetmenin kameramanlığını yapmanın onur verici olduğunu belirterek, Kendisi çok iyi ve değerli bir insan. Çamburnudaki çevre kirliliği olayını Türkiyenin ve dünyanın gündemine getirmesi ve çevre olayına dikkati çekmesi bizim için ayrıca önemli bir durum dedi.
     Bünyamin Seyrekbasanın oğlu Furkan ve yeğeni Azize Seyrekbasan ise Fatih Akına verdiği sözleri tuttuğu için teşekkür etti.
     Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmazın Fatih Akına plaket vermesinin ardından gösterime geçilirken, filme yoğun ilgi gösterildi.
     Alman yapımı 98 dakikalık belgesel filmde Fatih Akın, Trabzon yakınlarındaki Çamburnu köyü halkının 2007 yılında beldelerine kurulan çöp depolama merkezine karşı verdikleri mücadeleyi anlatıyor.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER