19. Geleneksel Ertuğrulgazi Şurası ve Yörük

19. Geleneksel Ertuğrulgazi Şurası ve Yörük Etkinlikleri -Etkinlikler, Vilayet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı


ESKİŞEHİR (A.A) - 19. Geleneksel Ertuğrulgazi Şurası ve Yörük Etkinlikleri, Vilayet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.
     Ertuğrulgazi Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı İlhami Dayar, çelenk sunma töreni sonrası yaptığı açıklamada, etkinliklerin bugün itibariyle başladığını kaydetti.
     Etkinliklerin birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirileceğini ifade eden Dayar, Ana hedefimiz, beylikten cihan devletine giden bu kutlu yolda ecdadımızın göstermiş olduğu istikametten sapmadan gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak bizden sonraki nesillere aktarımını sağlamaktır dedi.
     Yörük Beyi Yusuf Tezcan da etkinliklere Kırgızistan, Kazakistan, Afkanistan, Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Karaçay Çerkez Cumhuriyetinden devlet adamı, akademisyen ve sanatçıların katıldığını söyledi.
     Konuşmanın ardından, etkinlikler grubun, Şeyh Edebali Türbesine ziyaret, Karacaşehir köyünde cuma namazı kılınması ve temsili devlet hutbesinin okunmasıyla devam etti.
     Yarın ki etkinlikler 17.30da Vilayet Meydanı önünden Hamamyolu Saatli Parka kadar mehteran eşliğinde süren yürüş sonrası Türk Halk Müziği konseri ve yöresel oyunlarla devam edecek.
     Pazar günü ise Karacaşehir köyünde 12.00de başlayacak olan etkinliklerde de, yöresel oyun, Türk Halk Müziği konseri yapılacak. Ayrıca gelen misafirlere etli bulgur pilavı ve ayran ikram edilecek.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 19. Geleneksel Ertuğrulgazi Şurası ve Yörük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER