19 Mayıs Belediyesinde Sosyal Denge Sözleşmesi

19 Mayıs Belediyesinde Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı


SAMSUN (A.A) - 19 Mayıs Belediyesinde Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.
     Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever, Şube Sekreteri Savaş Gayretli, 19 Mayıs Belediyesi İşyeri Temsilcisi Hidayet Demir ve belediye çalışanlarının katılımıyla imza töreni düzenlendi.
     Topaloğlu, törende yaptığı konuşmada, 2010 yılındaki anayasa değişikliği ile kamu çalışanlarına sendika kurma ve toplu sözleşme hakkı verildiğini hatırlatarak, şunları söyledi:
     Ancak, bunun kanuni düzenlemesi henüz oluşamadığı için o süreç içinde sosyal denge tazminatıyla ilgili çalışmalarımızı tamamlayamadık. Bazı sorunlar ve hukuki engeller vardı. Hepimizin bildiği gibi Nisan ayında parlamentomuzca kabul edilen 6289 sayılı kanunda yeni düzenlemeler ortaya kondu. Bunlardan biri de belediyelerde ve İl Özel İdarelerinde çalışan devlet memurlarının, kadro karşılığı çalışan sözleşmeli personelin sosyal denge tazminatı almalarına yönelik düzenlemeydi. Artık kanuni düzenlemesi de yapılmıştı. Bu kapsamda geri kalan kısmı da Belediye Meclisimize ve bizlere düşmüştü. Belediye Meclisimiz de ilgili kararı oy birliği ile aldı ve bize bildirdi. Biz de bugün gerekeni yapmak üzere buradayız.
     BEM-BİR-SEN Samsun Şube Başkanı Sever ise mutlu bir gün yaşadıklarını ifade etti.
     19 Mayıs Belediyesi çalışanlarının bugüne kadar gösterdikleri performansın çok daha iyisini bundan sonra göstereceklerine inandıklarını anlatan Sever, Başkan Topaloğlu ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ederek, Biz sendika olarak yöneticilerle, çalışanlarla, iş verenle ve iş görenle karşılıklı diyalog içinde sözleşmelerimizi bugüne kadar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Topaloğlu ve Sever, Sosyal Denge Sözleşmesini imzaladı.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 19 Mayıs Belediyesinde Sosyal Denge Sözleşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER