19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı


KONYA (A.A) - AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Mustafa Akış, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili mesaj yayımladı.
     Samancı, mesajında 19 Mayıs, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde başlatılan ve aziz Türk milletinin her ferdiyle iştirakinde bulunduğu kurtuluş savaşı destanın başlangıcı olduğunu belirtti.
     Tarihte eşine az rastlanan bu kahramanca mücadelenin sonunda bu zaferin başlangıç günü olan 19 Mayıs gününü Gazi Mustafa Kemal gençlere armağan ettiğini belirten Samancı şunları kaydetti:
     "İnanıyorum ki; Türk gençliği, geçmişine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkarak geleceği şekillendirecek, kendilerine bırakılan bu kutsal emanetin değerini bilerek taşıyabilecek ruha ve dinamizme sahiptir. Bu duygu ve düşüncelerimle tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlarım."
     Akış ise mesajında, tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919un 94. yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını yaşadıklarını belirterek şunları dile getirdi:
     "Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesle aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti, gençlerinin başarılarıyla her alanda lider ülke olma hedefine her gün biraz daha yaklaşmaktadır. Tüm hemşehrilerimizin Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum."
    
     Muhabir: Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER