19 Mayısta Türkçe Şöleni düzenlendi

19 Mayısta Türkçe Şöleni düzenlendi


SAMSUN (A.A) - Samsunun 19 Mayıs ilçesinde, Türkçe Şöleni yapıldı.
     Karadeniz Eğitim Yardımlaşma Derneği (KEYDER) tarafından gerçekleştirilen şölen, 19 Mayıs Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonrasında şölene katılan Endonezyalı öğrenciler tarafından ülkelerinin milli marşı okundu.
     19 Mayıs KEYDER başkanı Mahmut Kulaksız, yaptığı açılış konuşmasında, Türkçenin bir evrensel dil olarak, her zaman sevgi ve kardeşliği gösterdiğini söyledi.
     Kulaksız, Dünyanın dört bir tarafında Türk okulları açarak, bayrağımızı dalgalandıran, Türkçe konuşmayı yaygın hale getiren, Türkiye ve Türkçe sevdalıları yetiştiren, dünya insanları ile Türkiye arasında, köprüsü kuran herkesi kutluyorum dedi.
     Endonezyalı Akademisyen Andrey Nur Hidayet ise hizmetin Anadolu topraklarında doğduğunu belirterek, Bir zamanlar hizmet için yapayalnız olan bu insanlar artık yalnız değildir. Rabbimiz, her zaman fedakarlık, dua ve himmet ister. Sizin aranızda hizmet için fedakar hizmet insanları var. Nefsi ayaklar altına almış, gurbeti göğüslemiş bu hizmet adamları unutulmayacak diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Endonezyalı öğrenciler, Türkçe seslendirdikleri çeşitli şarkı ve türkülerle katılımcıların beğenisini topladı.
     (NA-İSM)
<< Önceki Haber 19 Mayısta Türkçe Şöleni düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER