19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü -Osmaniyede tören düzenlendi


OSMANİYE (A.A) - 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Osmaniyede tören düzenlendi.
     Devlet Bahçeli Meydanındaki tören Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ile şehit ve gazi derneklerinin Osmaniye şubeleri tarafından Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Halil Yamacı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
     Yamacı 19 Eylül Gaziler Gününün, aziz vatana canını adayan kahramanların günü olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında, şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Anadolu tarih boyunca, üzerinde barınmasını bilemeyen ve muktedir olamayan milletlere hiçbir zaman vatan olmamıştır. Türk milleti ise bin seneye aşkın bir zamandır güç ve kudretiyle Anadoluyu kendisine ebedi vatan yapmıştır. Türkü Anadoludan koparmak asla söz konusu olamaz.
     Daha sonra gazi Latif Orçanın kızı Hatice Orçan günün anlamına uygun bir şiir okudu.
     Törenin sonunda ise Vali Celalettin Cerrah, şeref defterine şunları yazdı:
     Tarihin her döneminde Türk evlatları kutsal saydığı değerler uğruna gözünü kırpmadan, göğsünü siper ederek gazilik ve şahadet mertebesine ulaşmayı bilmiştir. Bugün de evlatlarımız şehitlik ve gazilik onurunu yaşamaktadır. Bu vatanı canları pahasına korumuş tüm gazi ve şehitlerimize Büyük Türk milleti her zaman minnettar kalacak, emanetinize sonsuza dek sahip çıkacaktır. Bu anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 19 Eylül Gaziler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER