19 Eylül Gaziler Günü

19 Eylül Gaziler Günü -Antalya Valisi Altıparmak: -Türk insanı vatan için ölmeyi bir görev bilmekte, oğlunu şehit veren anne ve baba, acısını yüreğine gömerek, Vatan sağ olsun diyebilmektedir


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Türk insanı vatan için ölmeyi bir görev bilmekte, oğlunu şehit veren anne ve baba, acısını yüreğine gömerek, Vatan sağ olsun diyebilmektedir dedi.
     Vali Altıparmak Gaziler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin şanlı tarihinin, milletin tüm bireylerine gurur veren, eşsiz zaferlerle dolu olduğu, Türk milletinin tarih boyunca verdiği var olma mücadelesinden daima alnının akıyla ve başarıyla çıkmasını bildiğini belirtti.
     TBMMnin 19 Eylül 1921 tarihinde, milleti adına vefa duygusunun en güzel örneğini göstererek, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Atatürke Gazi unvanının verildiğini ifade eden Altıparmak, şunları kaydetti:
     Milletimizin geleneğinde vatan, millet ve bayrak sevgisi, her sevginin üzerinde gelir. Bunun içindir ki Türk insanı vatan için ölmeyi bir görev bilmekte, oğlunu şehit veren anne ve baba, acısını yüreğine gömerek, Vatan sağ olsun diyebilmektedir. Vatan topraklarının ve Türk milletinin bölünmez bütünlüğünün sonsuza değin korunması, milletimizin de huzur ve güven ortamı içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla gazilik rütbesini alan gazilerimizle, yine bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimizin dul ve yetimlerini bu anlamlı günde saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 19 Eylül Gaziler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER