18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


IĞDIR (A.A) - Iğdır Valisi Ahmet Pek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Vali Pek, masajında, Türkiye Cumhuriyeti temellerinin şehit ve gazilerin kahramanlıkları sayesinde atıldığını belirtti.
     Şehitlerin devlet ve millet adına üstlendikleri görevlerinde engin sorumluluk anlayışıyla canlarını feda etmekten kaçınmayarak en yüce makam olan şahadet mertebesine ulaştığını ifade eden Pek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Bugün milletimizin bağımsızlığı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kere daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Şehitlerimizin bu özverileri, Türk milletini tarihin her döneminde büyük ve güçlü kılmıştır. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edeceklerdir. Cumhuriyetimizi temel ilke ve nitelikleriyle geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği konuma taşımak için mücadele verirken şehitlerimizin mukaddes emanetinden güç almalı, bizi millet yapan değerleri canlı tutmalı ve yüceltmeliyiz.
    
     Muhabir: Memet Karaduman
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER