18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Bitliste yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Vanlı polis memuru Kamuran Ercanın 11 aylık oğluna Devlet Övünç Madalyası verildi -Duygusal anların yaşandığı programda, şehit polis memuru E


VAN (A.A) - Vanda, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Bitliste yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan polis memuru Kamuran Ercanın 11 aylık oğluna Devlet Övünç Madalyası verildi.
     18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla Zeve Şehitliğinde tören düzenlendi. Şehitlik anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, şehitler için saygı atışı yapıldı.
     Vali Münir Karaloğlunun şehitlik şeref defterini imzalamasının ardından Van Valiliği Sanat Çadırında devam eden programda, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı askeri bandosu konser verdi.
     Etkinlik kapsamında, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Çanakkale Zaferi temalı karma resim sergisinin açılışını yapan Vali Karaloğlu, hada sonra şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi.
     Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, şehitlik makamının Kuran-ı Kerimde peygamberlikten sonra en yüce, en çok övülen makam olduğunu belirterek, Ülkemiz için Çanakkale nasıl bir ışık meşalesiyse, Vanımız için de Zeve Şehitliği ve Vandaki diğer şehitlikler de birer ışık, birer meşaledir dedi.
     Karaloğlu, konuşmasının ardından 18 Ekim 2011de Bitlisin Güroymak ilçesinde yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Vanlı polis memuru Kamuran Ercanın oğlu Ümit Nebi Kamuran Ercana Devlet Övünç Madalyası verdi.
     Karaloğlu, madalyayı, elinde biberonu ile olup bitenlerden habersiz annesi Nazlı Ercanın kucağında bulunan bebeğin göğsüne taktı.
     Duygusal anların yaşandığı programda şehit polis memuru Ercanın annesi de gözyaşlarına hakim olamayarak Kürtçe ağıt yaktı.
    
     -Şehit babası: Bizler barış olsun istiyoruz-
    
     Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç de 9 Eylül 2009da Başkale ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ferdi Akmanın babası Yaşar Akmana Devlet Övünç Madalyasını verdi.
     Şehit babası Akman, böyle bir madalyayı almaktan şeref ve gurur duyduğunu bildirerek, şunları kaydetti:
     Bizler artık barış olsun istiyoruz. Sadece ben değil, bu salonda oturan herkes de bunu istiyor. Bizler her şeye karşı hazırız. Madalyayı alınca o kadar duygulandım ki, adeta ruhum gitti. Canımın yarısı gitmişti, diğer yarısı da burada gitti. Bizler şehit yakınları olarak çözüm sürecinin destekçisiyiz ve elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Biz kimse ölmesin, öldürmesin, bu işler bitsin istiyoruz.
    
     -Bitlis-
    
     Bitliste, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen program, Şehitler Anıtına çelenklerin bırakılmasıyla başladı.
     İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Vali Veysel Yurdakul, şehitliğin yalnızca İslam dininde yer aldığını söyledi.
     Yurdakul, Bize karşı koyan, vatanı bölmek isteyen ve bizi bu vatan ve coğrafyadan çıkarmak isteyenlerin, şehitlik anlayışı yoktur. Asker, polis, korucu ve onların değerli yakınlarının sığınacağı bu manevi kale, bizim için çok farklı bir anlam ifade ediyor. Onun için insanlarımız Çanakkalede, Anadoluda, Kıbrısta, Korede şehit verdiler. Bizler, Allaha ve şehitlik müessesine inanan, gerektiği yerde canını bu vatan için gözünü kırpmadan verecek insanlarız diye konuştu.
    
     -Muş-
    
     Muşta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü, PTT Caddesindeki Hava Şehitliğinde düzenlenen törenle başladı.
     Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.
     İl Müftüsü Recep Uzun tarafından Kuran-ı Kerim okunup, dualar edildi.
    
     Muhabir: Ekip / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER