18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü


YALOVA (A.A) - Yalovada 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yıl dönümü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törende, Yalovalı Şehit Er Sercan Yazarın babası Yener Yazar şehit aileleri adına bir konuşma yaptı.
     Daha sonra ise Öğretmen Teğmen Tolga Tekcan günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Tekcan, şehitlerin, Türk milletine yönelmiş tehditleri ortadan kaldırma yolundaki azim ve kararlılığın ölümsüz kahramanları olduğunu belirterek, Mehmetçiğin bugün de aynı inanç ve azimle canını feda edeceğinden kimsenin şüphesi yoktur. Topraklarımız sonsuza dek hür ve bağımsız olacaktır dedi.
     Konuşmanın ardından Vali Civelek, Şehit Polis Memurları Volkan Gürses ve Suat Orakın ailelerine Devlet Övünç Madalyası takdim etti.
     Törene, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Yalova Karamürsel Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Meftun Dırman ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal katıldı.
     Cumhuriyet Meydanında yapılan törenin ardından Yalova Şehir Mezarlığındaki şehitlik ziyaret edildi.
     Vali Civelek ile protokol mensupları daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şubesini ziyaret etti. Ziyaretinin ardından Yalova Şehitler Anıtı önünde bir tören düzenlendi. Duaların okunduğu törende ardından anıta karanfil bırakıldı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan-İsmail Ersan / Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER