18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -SDÜlü öğrencilere Çanakkale Savaşında askerlerin yemek menüsünde bulunan kırık buğday çorbası, kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikram edildi


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) düzenlenen etkinlikte, öğrencilere Çanakkale Savaşında askerlerin yemek menüsünde bulunan kırık buğday çorbası, kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikram edildi.
     18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla SDÜ Öğrenci Konseyi tarafından Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde anma programı düzenlendi.
     SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, törende yaptığı konuşmada Çanakkale şehitlerini, savaşın 98. yıl dönümünde saygı minnet ve şükranla andıklarını söyledi. Tarihin bir milletin hafızasını, bilincini ve kimliğini oluşturduğunu belirten Akyıldız, tarihte yaşananların somut ve gerçek olduğunu kaydetti.
     Çanakkalenin Türk milletinin kimliği olduğunu vurgulayan Akyıldız, şöyle konuştu:
     Çanakkale destanı, bilim ve teknikle donanmış, egosu doyumsuz, iktidar arzusu sınırsız emperyalist güçlerin Anadolu imanını ve vatan duygusunu nasıl kuşattığının, buna karşın Anadolu imanının ve vatan duygusunun en çetin koşullarda emperyalizme nasıl galip geldiğinin öyküsüdür. Atalarımızı Çanakkalede şehit eden emperyalizme cüret kazandıran şey iman değil bilim ve teknik imkanlardı. İman ve vatan duygumuzun yanı sıra bilim ve teknik ile çelikten kaleler kurabilmiş olsaydık emperyalizmin Çanakkalede gencecik evlatları şehit etmesi mümkün olmazdı. Bizler, bilim ve teknikte birer çelik zırh edinmeliyiz. Şehitlerimizin ruhunu bilim ve teknikteki başarılarımızla şad edeceğiz.
     Konuşmanın ardından Rektörlük önünde kurulan stantlarda öğrencilere ve katılımcılara, Çanakkale Savaşındaki askerlerin yemek menüsünde yer alan buğday çorbası, kuru ekmek ve hoşaftan oluşan Çanakkale Şehitleri Menüsü ikram edildi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER