18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Yozgat PMYO öğrencileri Çanakkalenin Savaşının atmosferini anlamak için öğle yemeğinde buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek yedi (Fotoğraflı - Görüntülü)


YOZGAT (A.A) - Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) öğrencileri 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla öğle yemeğinde buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek yedi.
     Polis adayları ile öğle yemeğinde buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek yiyen PMYO Müdürü Fazlı Öcal, yaptığı açıklamada, öğrencilerin kendisinden Çanakkalenin Savaşının atmosferini anlamak için öğle yemeğinde sadece buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek yemek istediklerini ifade ederek, öğrencilerin isteği doğrultusunda okulun öğle yemeği menüsüne buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek koyduklarını söyledi.
     Öğrenciler ile birlikte Çanakkalenin ruhu yaşadıklarını belirten Öcal şunları kaydetti:
     Allah bir daha bize o günleri yaşatmasın. Buğday çorbası, hoşaf, kuru ekmeği tekrar bize yedirmesin. Ama yedirmemesi için de kalbi dua yaparken de fiili dua yapıp çalışmamız gerekiyor. Ancak o günlerdeki Türk askerinin, Türk milletinin durumu gerçekten vahim, gerçekten çok zor durumda. Çünkü buğday çorbasını aldık hiç lezzeti yok, ekmek gerçekten gitmiyor, fakat o anda askerlerimiz için bunun zengin bir menü olduğunu biliyoruz. Çoğu günler yiyecek bir şey bulamadıklarını su ile karınlarını doyurmaya çalıştıklarını biliyoruz.
     PMYO öğrencilerinden Abdullatif Balcı da, ilk defa buğday çorbasını yediğini anlatarak, Daha önce hiç yememiştim. Tadı gerçekten bu şartlarda çok zor. Şuan aç değiliz, iyi gündeyiz, biz şu anda beğenmiyoruz ama o zaman da o insanlar bunları yiyerek karınlarını doyurdular. Bence çok zor bunla yaşamak. İdaremiz bizim talebimiz üzerine menüyü hazırladı. Bizde bir nebze olsun Çanakkaleyi anlayamaya çalıştık.
    
     Muhabir: Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER