18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Mersin Barosu Başkanı Antmer ve ESOB Başkanı Dinçer, mesaj yayımladı


MERSİN (A.A) - Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
     Dinçer mesajında, 7 düvele karşı, bağımsızlık ve özgürlük uğruna canını vermekten kaçınmayan Türk milletinin adını tarihin sayfalarına altın harflerle yazdırdığını belirtti.
     Çanakkale Zaferinin, tarihin o güne kadar tanık olmadığı muhteşem bir zafer olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Bu zafer, kahraman Türk milletinin dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesidir. Bu zafer, yüreği vatan sevgisiyle dolu milletimizin, dünyanın en güçlü donanmasına karşı, vatan, millet sevgisi, iman ve inançla elde ettiği büyük bir mücadeledir. Büyük Türk Milleti, Çanakkalede elde ettiği bu büyük zaferle, tüm dünyaya söz konusu vatan olduğunda, karşısında hiçbir gücün duramayacağını net bir şekilde göstermiştir. Bu duygularla Türk halkının bu gününü kutluyorum. Tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
     Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen de, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, Çanakkale Zaferinin, 1. Dünya Savaşının en önemli olaylarından biri olduğunu vurguladı.
     Bu zaferin 1. Dünya Savaşının ve dolayısıyla yakın tarihin akışını değiştirdiğini kaydeden Antmen, Günümüz insanının tahayyül edemeyeceği bir biçimde zor ve çetin şartlarda kazanılan bu ölüm kalım savaşı, kurtuluş mücadelemizin başlatılması ve kazanılmasında çok önemli bir rol oynamıştır. Çanakkale Zaferi ulusumuzun bütün varlığıyla özgürlük ve bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin sembolüdür. Bu şanlı zaferin 98. yıl dönümünde, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER