18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Hakkarinin Şemdinli ilçesinde düzenlenen etkinlik kapsamında, öğrencilere, Mehmetçiğin nöbet tuttuğu mevziler, askeri araç ve teçhizat tanıtıldı


HAKKARİ (A.A) - Hakkarinin Şemdinli ilçesinde düzenlenen etkinlik kapsamında, öğrencilere, Mehmetçiğin nöbet tuttuğu mevziler, askeri araç ve teçhizat tanıtıldı.
     18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığında tören düzenlendi. Çelenklerin sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, daha sonra Cumhuriyet İlköğretim Okulu salonundaki program ile devam etti.
     Buradaki etkinliklerin ardından ilçe merkezindeki 34. Hudut Tugay Komutanlığına götürülen öğrencilere, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı araç ve teçhizatın tanıtımı yapıldı.
     Askerlerin nöbet tuttuğu mevzileri gezerek tank, termal kamera ve dürbünleri ilk defa yakından görme fırsatı bulan öğrenciler, Mehmetçikten askeri okullara giriş sınavı ile kullandıkları araç ve teçhizat hakkında bilgi aldı.
     Tankların üstüne çıkarak askerlerle fotoğraf çektiren öğrenciler, daha sonra askeri okullarla ilgili sinevizyon gösterisini izledi.
    
     Muhabir: Yakup Bay / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER