18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Eğitim Bir-Sen Çorum Şube Başkan Yardımcısı Çatal: -Çanakkale Savaşı, Türk milletinin dik ve sarsılmaz duruşunun ve var oluş destanının yazıldığı yerdir


ÇORUM (A.A) - Eğitim Bir-Sen Çorum Şube Başkan Yardımcısı Kadir Çatal, Çanakkale Savaşı, Türk milletinin dik ve sarsılmaz duruşunun ve var oluş destanının yazıldığı yerdir dedi.
     Çatal, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci Yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türk milletinin asırlar boyu İslamın bayraktarlığını yaptığını, şanlı mazisinde birçok defa olduğu gibi Çanakkalede de tarifsiz bir kahramanlık gösterdiğini belirtti.
     Çanakkalenin, tarihe altın harflerle yazılması gereken büyük bir kahramanlığın, cesaretin, fedakarlığın ve sabrın destanı olduğunu ifade eden Çatal, şunları kaydetti:
     Çanakkale Savaşı, Türk milletinin dik ve sarsılmaz duruşunun ve var oluş destanının yazıldığı yerdir. Çanakkalede açıkça müşahede edilmiştir ki, bütün imkansızlıklara rağmen bir millet, ihlas sırrı ve kardeşlik bağı ile el ele verince, kendisinden sayıca kat kat büyük orduları yenmiştir. Bu aziz millet tarihte hiçbir zaman uzun boylu esaret altında kalmaya tahammül etmediği gibi, bundan sonra da boyunduruk altına girmenin ezasına katlanamaz. Bu inançla Eğitim Bir-Sen olarak Çanakkale Zaferinin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Gününde, bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER