18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Kırşehir Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliğinde tören yapıldı -Şehit İstihkam Uzman Çavuş Deniz Kayanın kızı Yasemin Kayaya Devlet Övünç Madalyası verildi (Fotoğrafl


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehirde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98inci yılı dolayısıyla, Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliğinde tören yapıldı ve Şehit İstihkam Uzman Çavuş Deniz Kayanın ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi.
     Şehitlikte, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Kırşehir İl Jandarma Alay Komutanlığından bir manga asker tarafından tüfeklerle saygı atışı gerçekleştirildi.
     Vali Özdemir Çakacak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve Kırşehir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ali Salıca, Şehitlik Anıtına çelenk bıraktı.
     Tören, dua edilip şehit mezarlarına birer karanfil bırakılması ve Çakacakın, Şehitlik Şeref Defterini imzalamasıyla sona erdi.
    
     - Devlet Övünç Madalyası takdimi -
    
     Vali Özdemir Çakacak, daha sonra Grand Terme Otelde şehit aileleri ve gazilerin onuruna öğle yemeği verdi. Çakacak, burada yaptığı konuşmada, şehit aileleri ve yakınlarının acısının, millet olarak her zaman yürekten paylaşıldığını söyledi.
     Çakacak, Acınız bizim acımız, sıkıntınız bizim sıkıntımız, mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Devletimiz, sizlerin varlığı ile daha da yükselmeye devam edecektir. Dün vatanımızın kurtuluşu için mücadele veren kahraman güvenlik güçlerimiz, bugün de dünya barışını korumak için çalışmakta, aynı zamanda halkımızın huzur ve güvenliğini birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan iç ve dış mihraklara karşı mücadele vermektedir dedi.
     Daha sonra, 2009 yılında Vanda mayın patlaması sonucu şehit olan Şehit İstihkam Uzman Çavuş Deniz Kayanın Devlet Övünç Madalyası, kızı Yasemin Kayaya teslim edildi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER