18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -AK Parti Trabzon Milletvekili Bıyıklıoğlu, mesaj yayımladı


TRABZON (A.A) - AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Bıyıklıoğlu, mesajında, Çanakkalenin, vatanı için ölümü seve seve göze alanların yazdıkları bir destan olduğunu belirtti.
     Bugün, Türk milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı bir dönemi simgeleyen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü olduğunu ifade eden Bıyıklıoğlu, şunları kaydetti:
     Buradaki mücadeleyi anlatmaya ne duygular ne de kelimeler yeter. İstiklal Marşımızın şairi, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoyun Çanakkale şehitlerine yazdığı şiir, verilen mücadeleyi ne güzel anlatmaktadır. Milli şairimiz Çanakkale şehitleri için Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi ifadesini kullanır. Çünkü Çanakkale Zaferi, yokluk, fakirlik, imkansızlık içinde kazanılmış, emsali az bulunur bir zaferdir. Milletimizin gönlünde daimi yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güven içinde yaşamamız, milli çıkarlarımızın savunulması ve vatanımıza hizmet etmek için canlarını feda etmişlerdir. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyüktür. Türk vatanının ve milletinin ebedi varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, şükran ve rahmetle anıyoruz.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER