18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Kars Valisi Tepe: Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve milletle anıyoruz


KARS (A.A) - Karsta 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Kars Garnizon Şehitliğindeki tören kapsamında Vali Eyüp Tepe, Garnizon Komutanı Tümgeneral Zeki Gürcan ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, şehitlik anıtına çelenk sundu.
     Şehitlik Şeref Defterini imzalayan Vali Tepe, burada yaptığı konuşmada, vatan için toprağa düşen şehitleri rahmetle andıklarını belirtti. Şehitlerin bıraktığı emaneti sonsuza kadar yaşatmanın en kutsal görevleri olduğunu ifade eden Tepe, Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için hayatlarını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve milletle anıyoruz. Vatan size minnettardır. Ruhlarınız şad olsun dedi.
     Garnizon Komutanı Gürcan da şehitlerin vatan ve millet uğruna gösterdiği üstün cesaret, azim ve kararlılığın kendilerine bırakılan en önemli miras olduğunu belirterek, Sizlerden aldığımız bu güçle geçmişte olduğu gibi bugün de boş emellerle vatanımıza göz dikenler karşılarında sizlerin kahramanlıklarını yaşatacak vatan evlatlarını bulacaklardır diye konuştu.
     Belediye Başkanı Bozkuş ise şehitlerinin bıraktığı emanete sahip çıktıklarına dikkati çekerek, Birlik ve beraberliğimiz, dayanışmamızı koruduğumuz sürece yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır dedi.
     Şehitler için saygı atışı yapılmasının ardından şehitlik içinde bulunan müze gezildi. Vali Tepe ve beraberindekiler daha sonra şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER