18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -Vali Savaş: Yüce Türk milleti, hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini, devletin ve milletin sonsuza kadar var olacağını, şehit ve gazil


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Yüce Türk milleti, hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini, devletin ve milletin sonsuza kadar var olacağını, şehit ve gazilerin verdiği mücadelelerle tüm dünyaya kabul ettirmiştir dedi.
     Vali Savaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, üzerinde bağımsız olarak yaşanılan bu vatanın, bağımsızlığın, özgürlüğün, vatan sevgisinin, birlik ve bütünlüğün simgeleri olarak, gönüllerde yaşayan aziz şehitlere borçlu olunduğunu ifade etti.
     Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değerinin, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyük olduğunu belirten Savaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar ulusumuzun gönlünde yaşamaya devam edecektir. Bir insanın dünyada iken ulaşmak isteyebileceği en yüce makam şehitlik makamıdır. Şehitlik ve gazilik, insanın varabileceği en önemli manevi makamlardır. Yüce Türk milleti, hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini, devletin ve milletin sonsuza kadar var olacağını, şehit ve gazilerin verdiği mücadelelerle tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümünde, bize bıraktıkları mirasın ve verdikleri mücadelenin bilinciyle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER