18 Mart Şehitleri Anma Günü ve

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü -Burdur Valisi Yılmaz: -Çanakkale Zaferini sadece geçmişe ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürülen medeniyet yürüyüşünün en önemli ilham


BURDUR (A.A) - Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Çanakkale Zaferini sadece geçmişe ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürülen medeniyet yürüyüşünün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmek gerektiğini bildirdi.
     Vali Yılmaz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu zaferin Türk milletinin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biri olduğunu belirtti.
     Çanakkale Zaferinin, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini canı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi için ibret alınması gereken bir hadise olduğuna işaret eden Yılmaz, Türk milletinin ortaya koyduğu destanlar neticesinde adeta yeni bir tarihin yazıldığını kaydetti.
     Bu zaferle hem Kurtuluş Savaşının yapılabilmesi hem de bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu için bir meşale yakıldığını bildiren Yılmaz, mesajında şunları kaydetti:
     Bu açıdan Çanakkale Zaferini sadece geçmişe ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürülen medeniyet yürüyüşünün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmek gerekmektedir. Unutmayalım ki bizler bugün, şehitlerimizin fedakarlıklarıyla kazanılmış bu vatan toprakları üzerinde yeni bir gelecek inşa ediyoruz. Bizler, şehitlerimizden miras kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmeyecek, çok daha da yükseklere taşıyacağız. İnanıyorum ki bizi millet yapan yüksek değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldıkça, aramızdaki ihtilafları bertaraf edip ittifak noktalarımızı güçlendirdikçe, Türkiye gelecekte hak ettiği gerçek yeri alacaktır.
     Bu inançla, Çanakkale Zaferinin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Gününde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER